Acesta a apărut alături de avocatul său.

Procurorul este cel care nu ar fi dispus pătrunderea poliţiştilor în locuinţa lui Gheorghe Dincă, în ziua în care Alexandra Măceşanu a fost răpită.

Ieri, acesta a mai primit o veste proastă: judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-au respins contestanția.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Cristian Ovidiu Popescu împotriva Hotărârii 7P din 1 august, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul 13/P/2019. Definitivă”, se precizează în minuta deciziei.

În ziua 1 august, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare.

Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror „este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei”.

Inspecţia Judiciară preciza că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.