Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Boureanu, pus în balanţă de avocat: şase dinţi şi o exfoliere de scrot
Cazul Boureanu, pus în balanţă de avocat: şase dinţi şi o exfoliere de scrot

Cazul Boureanu, pus în balanţă de avocat: şase dinţi şi o exfoliere de scrot

Avocatul lui Cristian Boureanu (foto), Liviu Dăscălescu, a cerut, ieri, Curţii de Apel Bucureşti, ridicarea controlului judiciar instituit pe numele clientului său, argumentând că în spaţiul public au fost prezentate cu preponderenţă imaginile în care acesta îl loveşte pe un poliţist „sub centură” şi mai puţin cele în care fostul deputat „o încasează” la rândul lui.

„Această senzaţie (n.r. -de dezaprobare) s-a transmis la un anumit public, la un anumit post de televiziune. Au fost transmise imaginile în care el (n.r. – Boureanu) a lovit, nu şi cele în care şi-a pierdut şase dinţi. Publicul a zis: uite ce face Boureanu! Dar el a fost lovit cu mare violenţă, a fost văzut adunând dinţii de pe jos. Partea vătămată (n.r. – poliţistul) după cinci zile avea o exfoliaţie de scrot. Statistic, nu există posibilitatea influenţării martorilor. Sunt trei martori, care au înlăturat în totalitate acuzaţia de ultraj, pentru că au spus că nu l-au văzut lovind. Ceilalţi patru sunt poliţişti”, a declarat avocatul.

La rândul său, Cristian Boureanu a arătat că oamenii legii ar fi şters urmele de la faţa locului, iar el nu a avut posibilitatea de a-şi scoate certificat medico-legal, pentru a atesta ce răni i-au fost provocate de poliţist. „Eu am crezut că procurorul va administra probe şi în favoarea mea. Am fost acuzat că i-am rupt poliţistului uniforma şi epoleţii. În imagini se vede că avea uniforma impecabilă şi epoleţii pe umăr. (…) M-a ajutat Dumnezeu să am imagini şi de la camera publică. (…) Opinia publică dezaprobă, pentru că asta i s-a servit. Poate că Trump era la puşcărie sau Dragnea era arestat, că aşa vrea opinia publică. Oamenii politici se bucură de 15 la sută susţinere, restul e antipatie”, a conchis Boureanu la final, solicitând să îi fie ridicată măsura controlului judiciar.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: