Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz îngrijorător la Buzău. Un sportiv vaccinat anti-COVID s-a infectat pentru a doua oară cu coronavirus
Caz îngrijorător la Buzău. Un sportiv vaccinat anti-COVID s-a infectat pentru a doua oară cu coronavirus

Caz îngrijorător la Buzău. Un sportiv vaccinat anti-COVID s-a infectat pentru a doua oară cu coronavirus

Un sportiv care activează într-o echipă de handbal din Buzău s-a infectat cu coronavirus, pentru a doua oară, deși a fost vaccinat anti-COVID.

Handbalistul este de origine portugheză și evoluează pentru echipa HC Buzău, finanțară de Consiliul Județean. Informația privind reinfectarea sa a fost distribuită de Direcția de Sănătate Publică. El a fost vaccinat cu serul care a fost dezvoltat de Johnson&Johnson, iar potrivit autorităților sanitare, a fost evaluat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean.

Potrivit autorităților sanitare, pacientul a mai fost declarat pozitiv și în trecut, pe teritoriul altui județ. S-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, 2020. El a fost vaccinat anti-COVID în luna iunie 2020, conform informațiilor date publicității de Direcția de Sănătate Publică Buzău

Pacientul reinfectat a fost declarat pozitiv pe teritoriul altui județ, în octombrie 2020 și a fost vaccinat cu Johnson&Johnson în luna iunie 2020, mai anunţă Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Fetiţa sportivului, confirmată cu COVID

Sportivul nu prezintă simptomele COVID, însă a fost tratat cu medicamentația corespunzătoare și a fost pus în izolare la domiciliu, chiar dacă este vaccinat cu Johnson&Johnson. El a fost reconfirmat ca infectat cu coronavirus după ce a fost testat înainte de un antrenament.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că și bebelușul acestuia, o fetiță în vârstă de doar șapte luni a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Medicii nu au precizat dacă este vorba despre varianta Delta a virusului – cea indiană – dar au trimis probe de analiză la laborator în vederea secvențierii genetice.

Situația infectării cu coronavirus în Buzău

În județul Buzău, de la începutul pandemiei, care a apărut la finalul anului 2020, și până în prezent, au fost confirmate pozitiv cu coronavirus un număr de 12.595 de cazuri. Dintre acestea, 12.146 persoane s-au vindecat, iar 439 de oameni și-au pierdut viața.

În ultimele 24 de ore, în Buzău s-au înregistrat trei cazuri noi de infectare cu coronavirus și un caz de reinfectare, potrivit DSP Buzău.

Pacienții au vârste cuprinse între 4 ani și 30 de ani, iar la acest moment sunt în desfășurare mai multe anchete epidemiologice.