Evenimentul Zilei > International > Caz incredibil. Focarul care pune pe jar lumea științei: 900 de persoane infectate, deși cele mai multe erau complet vaccinate
Caz incredibil. Focarul care pune pe jar lumea științei: 900 de persoane infectate, deși cele mai multe erau complet vaccinate

Caz incredibil. Focarul care pune pe jar lumea științei: 900 de persoane infectate, deși cele mai multe erau complet vaccinate

Un focar COVID de aproape 900 de persoane în Provincetown, Massachusetts, unde majoritatea persoanelor au fost complet vaccinate, ar putea fi declanșatorul din spatele deciziei Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de a inversa liniile directoare privind masca de protecţie.

CDC a schimbat planurile pentru americani pe deplin vaccinaţi, recomandând măștile inclusiv pentru ei. Potrivit WNBC, un afiliat NBC din New York, focarul din Provincetown a contribuit la formularea deciziei CDC de a inversa liniile directoare privind masca facială după ce peste 850 de persoane au fost infectate cu COIVD-19.

Focarul din Provincetown pune pe jar lumea ştiinţei

Dintre persoanele care s-au infectat cu virusul în Provincetown, 74% au fost complet vaccinate, majoritatea raportând simptome ușoare. Șapte persoane au fost spitalizate, iar unele au fost infectate cu varianta Delta, a declarat sursa menţionată.

O anchetă a Departamentului de Sănătate Publică din Massachusetts, care a fost citată în raportul CDC obținut de WNBC, a constatat că acele persoane care au fost vaccinate transmiteau COVID-19 către alte persoane vaccinate.

Dr. Anthony Fauci: „Ceea ce s-a schimbat este virusul”

Fauci, principalul expert în boli infecțioase al SUA, a declarat: „Ceea ce s-a schimbat este virusul”. El a spus că, atunci când o persoană care a fost vaccinată se infectează cu varianta Delta, are o „infecție revoluționară” și „nivelul virusului din nazofaringe este de aproximativ 1.000 de ori mai mare decât în ​​cazul variantei Alfa”, a declarat Fauci pentru MSNBC.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, părea să sugereze că focarele precum cel din Provincetown, sunt cauzele din spatele deciziei Agenției cu pricire la mască.

„În ultimele zile am văzut noi date științifice din recentele investigații, care arată că varianta Delta se comportă diferit față de tulpinile anterioare ale virusului care cauzează COVID 19”, a spus ea marți într-o conferință de presă.

„Informațiile privind variantele Delta din mai multe state și alte țări indică faptul că, în rare ocazii, unele persoane vaccinate infectate cu o variantă Delta după vaccinare pot fi contagioase și pot răspândi virusul”, a adăugat ea. „Această nouă descoperire este îngrijorătoare și, din păcate, generează o actualizare a recomandărilor noastre”, a concluzionat Rochelle Walensky, relatează ibtimes.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News