Cavatappi cremos, rețeta care te salvează în orice situație. Se face cu ce ai prin frigider

Cavatappi cremos, rețeta care te salvează în orice situație. Se face cu ce ai prin frigider Sursa foto: Facebook/ Cavatappi

Cavatappi cremos este mâncarea pe care o pregătești atunci când nu mai știi ce să faci. Originală din sudul Italiei, rețeta reunește pastele în formă de „melcișori” cu smântână și parmezan.

Lista de ingrediente este scurtă, este gata de la început până la sfârșit în puțin peste 20 de minute și este minunat de cremoasă și delicioasă. Puțin usturoi și lămâie proaspătă adaugă un plus de savoare, în timp ce parmezanul oferă gustul puternic. Această rețetă este varianta ma complexă a celebrelor macaroane cu brânză ale copiilor.

Ingrediente pentru cavatappi cremos

  • 1 kilogram paste cavatappi
  • 1 lingură de unt nesărat
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 3 căni smântână grasă
  • 1 linguriță de sare kosher
  • 1 linguriță de piper negru măcinat fin
  • jumătate de cană de parmezan ras fin, plus mai mult pentru garnitură
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 cană de mazăre congelată, opțional
  • jumătate de ceașcă  cu apă de gătit rezervată pentru paste

Mod de prepare pentru Cavatappi cremos

  1. Puneți o oală mare cu apă la fiert la foc mare.
  2. Se condimentează generos cu sare.
  3. Odată ce apa fierbe, adăugați pastele și amestecați.
  4. Se fierb până când sunt puțin al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  5. Pregătiți sosul în timp ce pastele se fierb.
  6. Nu uitați să păstrați puțină apă pentru paste înainte de a scurge cavatappi!

Cum se prepară sosul?

  1. Adăugați untul într-o tigaie mare la foc mediu.
  2. După ce s-a topit, adăugați usturoiul și gătiți doar până când devine parfumat, dar nu rumenit, aproximativ 30 de secunde.
  3. Se adaugă încet smântâna amestecând și se condimentează cu sare și piper.
  4. Se scade intensitatea focului dacă este necesar pentru a menține fierberea.
  5. Se fierbe, amestecând, până se îngroașă ușor, aproximativ 3 minute.
  6. Adăugați parmezanul pe rând. Presărați-l deasupra și amestecați de fiecare dată până se topește.
  7. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă.
  8. Se dă focul cât mai mic până când pastele sunt gata, amestecând din când în când.

Dacă vreți la cavatappi și mazăre

  1. Opriți jumătate de cană de apă din paste.
  2. Se adaugă mazărea congelată într-o strecurătoare.
  3. Se strecoară pastele peste mazărea congelată (pastele fierbinți vor ajuta la dezghețare).
  4. Dacă tigaia cu sosul este suficient de mare, adăugați pastele și mazărea. În caz contrar, adăugați pastele și mazărea înapoi în vasul pentru paste și turnați sosul deasupra.
  5. Adăugați o pătrime din cană din apa rezervată pentru paste și dați focul la mediu.
  6. Amestecați constant timp de 3-5 minute până când obțineți un sos cremos care.
  7. Dacă sosul pare prea gros, adăugați mai multă apă pentru paste, câte un strop, amestecând între timp.

Sfaturi pentru cele mai cremoase și mai minunate paste

Deși această rețetă este cât se poate de simplă, iată câteva sfaturi pentru un gust de invidiat.

Sărați bine apa pentru paste și nu folosiți prea multă apă. Este suficientă apa dacă acoperă cu un centimetru sau doi pastele. Dacă folosiți prea multă, apa pentru paste va fi fadă și nu va lega sosul la fel de bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu uitați să păstrați puțină apă pentru paste înainte de a scurge pastele! Aceasta ajută la subțierea simultană a sosului și îl face mai cremos.

Amestecați des smântâna care fierbe pentru a evita să se ardă și mențineți fierberea la foc mic, conform simplyrecipes.com.

Adăugați parmezanul puțin câte puțin, lăsând fiecare mână să se topească înainte de a mai adăuga.

Continuați să amestecați. După adăugarea apei pentru paste, continuați să amestecați pastele cu sos la foc mediu. Sosul va începe să acopere pastele.

Revista presei