Evenimentul Zilei > Justitie > Câţi oameni încap într-un camion cu varză? Sirieni, afgani şi irakieni, prinşi la frontieră
Câţi oameni încap într-un camion cu varză? Sirieni, afgani şi irakieni, prinşi la frontieră

Câţi oameni încap într-un camion cu varză? Sirieni, afgani şi irakieni, prinşi la frontieră

Un grup de 52 de migranţi, femei, bărbaţi şi copii au fost găsiţi, ieri, de poliţiştii de frontieră de la I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Bechet.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Bechet au descoperit, ieri, 52 de migranţi din Irak, Afganistan şi Siria, ascunşi într-un tir care transporta legume din Bulgaria către Germania. Potrivit anchetatorilor, la ora 07.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Renault Magnum, cetăţeanul cipriot Panaziotis C., în vârstă de 47 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, varză, din Bulgaria pentru Germania.

La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperi 52 de migranţi ascunşi într-un loc special amenajat, printre marfa transportată. Din tir au coborât 52 persoane (2 femei, 11 copii şi 39 de bărbaţi), dintre care: 24 sirieni, 24 afgani şi 4 irakieni. Unii dintre ei au declarat că au plecat în urmă cu aproximativ o lună din ţările de origine şi au ajuns în Bulgaria de unde au stat la un centru de emigrări. Au aranjat apoi să plece spre Germania şi au fost preluaţi de şoferul TIR-ului care a încasat de la aceştia câte 1.500 de euro de persoană. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.