Câteva sfaturi pentru băutorii care doresc să elimine „burta de bere”
- Antonia Hendrik
- 12 ianuarie 2023, 23:38
Consumul de alcool se va adăuga la caloriile pe care le consumăm în fiecare zi. Caloriile din alcool au puține beneficii nutriționale, în schimb poate duce la creșterea în greutate.
Se pare că băutorii de bere au tendința de a crește în burtă, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc și mai ales dacă sunt bărbați. Pentru a scăpa de ea nu există remedii rapide, dar schimbarea unor obiceiuri poate ajuta la reducerea „burţii de bere”.
Experții de la Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) recomandă să bei cu moderație. Mai exact, se recomandă maxim 700 ml de bere pe zi în cazul bărbaților şi 400 ml pe zi în cazul femeilor. Este știut faptul că berea are o reputație proastă. Consumul exagerat face ca burta să devină proeminentă, cunoscută în mod popular sub numele de „burta de bere”.
Sfaturi pentru a reduce „burta de bere”
Nu este neapărat doar berea vinovată, ci prea multe calorii care pot transforma talia într-o burtă care se revarsă peste pantaloni. Orice fel de calorii, fie din alcool, băuturi dulci sau porții supradimensionate de alimente, pot crește grăsimea de pe burtă. Cu toate acestea, alcoolul pare să aibă o asociere specială cu grăsimea de pe burtă, care, pe măsură ce aceasta se acumulează, împinge peretele abdominal spre exterior, dezvăluind acea burtă rotundă inestetică.
Adevărul este că berea nu este singura responsabilă de acea burtă. Alimentele bogate în grăsimi saturate sau zaharuri rafinate sau obiceiuri precum mâncatul foarte repede sau guma de mestecat pot contribui, de asemenea, la apariția burții de bere. Mai există și alți factori precum vârsta, genetica, un stil de viață sedentar, odihna, activitatea fizică sau retenția de lichide care ne vor influența și talia pentru a crește dimensiunea circumferinței sale.
Trucuri care te pot ajuta îi reduci volumul burții
Nu există nicio reţetă magică de a scăpa de grăsimea de pe abdomen, în afară de a reduce caloriile și de a face mai multă activitate fizică. Pe lângă acestea, mai există câteva trucuri care te pot ajuta la reducerea volumului:
- bea mai puțin alcool. Alcoolul este plin de calorii, dă senzația de foame, iar metabolismul grăsimilor încetinește descompunerea alcoolului.
- bea mai multă apă. Apa ajută la reducerea toxinelor din organism, facilitează digestia și asigură o bună hidratare tuturor organelor corpului.
- mănâncă fructele pe stomacul gol. Consumul unui fruct înainte de masă contribuie la o mai bună funcționare a sistemului limfatic, facilitează eliminarea grăsimilor și toxinelor și îmbunătățește tranzitul intestinal.
- mănâncă mai sănătos. Mănâncă alimente care să te facă să te simți sătul, inclusiv fructe și legume.
- mestecă încet, pentru a facilita digestia grăsimilor. Stresul la ora mesei contribuie la excesul de greutate.
- mănâncă suficiente fibre. Alimentele bogate in fibre precum legumele, leguminoasele sau fructele nu pot lipsi din dieta ta. Te vor ajuta menții o greutate adecvată. În plus, sistemul digestiv va funcționa corect și vei merge la baie de câte ori este necesar.
- dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Un studiu indică faptul că oamenii care nu se odihnesc suficient au cu 11% mai multă grăsime viscerală decât cei care dorm între 7 și 9 ore.
Concluzie: Exercițiile, precum alergarea, înotul, ciclismul și tenisul sunt unele dintre cele mai bune alegeri care pot contribui la reducerea grăsimii corporale. Orice fel de exercițiu vă va ajuta să mențineți greutatea mai eficient decât doar o dietă, scrie webmd.com.