Evenimentul Zilei > Actualitate > Câte persoane s-au infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin. De ce s-au îmbolnăvit
Câte persoane s-au infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin. De ce s-au îmbolnăvit

Câte persoane s-au infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin. De ce s-au îmbolnăvit

Este foarte important să știm câte persoane s-au mai infectat cu virusul Covid-19 după prima doză de vaccin, dar și după rapel.

Valeriu Gheorghiţă anunță câte persoane s-au mai infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin.

De asemenea, șeful campaniei de vaccinare a vorbit și despre cei care au contractat virusul după rapel.

El a dezvăluit și câte persoane au revenit pentru a primi doza de rapel.

Ce număr de persoane s-a infectat cu Covid-19 după prima doză de vaccin?

„După prima doză, în perioada 27 decembrie 2020 – 21 februarie 2021, un număr de aproximativ 3.969 de persoane s-au infectat. Asta reprezintă 0,49% din numărul persoanelor vaccinate cu prima doză. Ele au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

95% dintre aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de compania BioNTech – Pfizer. 4,6% s-au vaccinat cu vaccinul produs de compania Moderna. Doar 0,4% s-au vaccinat cu vaccinul produs de compania Oxford – AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

De ce s-au infectat persoanele după prima doză de vaccin

În continuare, medicul explică cum a fost posibil acest lucru. El spune că cel mai probabil persoanele în cauza fuseseră testate când erau asimptomatice sau în perioada de incubație.

Medicul atrage atenția că deși vaccinul își face efectul, nu trebuie să renunțăm la măsuri.

„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul la care a fost depistată această impresie a fost de șapte zile. Asta înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titru protector.

De asemenea, foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație. Asta sau erau în faza de infecție asimptomatică.

Atragem atenția asupra continuării respectării măsurilor de prevenție deja cunoscute, atât înainte cât și după vaccinare, pentru a obține beneficii maximale în următoarea perioadă”.

Câte persoane au mai venit la rapel?

„Aș vrea să menționez faptul că un număr de 1.052 de persoane dintre cele care au fost diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 după administrarea primei doze s-au prezentat deja pentru efectuarea dozei de rapel.

4,3% dintre ele, aproximativ 172 de persoane, au efectuat cea de-a doua doză în primele două săptămâni de la momentul vindecării infecției,

Restul de 880 de persoane au fost vaccinate după un interval de două săptămâni de la momentul vindecării acelei infecții.

446 de persoane, reprezentând 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze au fost diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doze.

Toate aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de compania BioNTech – Pfizer.

Vaccinul care se utilizează pentru rapel este produs doar de BioNTech Pfizer”, a mai spus medicul militar.