Evenimentul Zilei > Social > Eurodeputatul care a pus tunurile pe industria videochatului. Drama prin care trec tinerii noștri
Eurodeputatul care a pus tunurile pe industria videochatului. Drama prin care trec tinerii noștri

Eurodeputatul care a pus tunurile pe industria videochatului. Drama prin care trec tinerii noștri

În ultimii ani, firmele de videochat găsesc tot felul de metode pentru a își face publicitate și pentru a arage cât mai mult tinere în acest domeniul de activitate extrem de controversat.

Firmele de cideochat au găsit o modelitate aproape ingeniasoă de a se promova: parchează în marile orașe, în locuri frecventate de tineri și studneți, mașini de lux inscripționate cu mesajul „Câștigă și tu între 400 și 6.500 de lei pe zi!”.

Această formă de promovare l-a determinat pe ieșeanul Cătălin Ivan, președinte al partidului Alternativa pentru Demntate Națională, să posteze marți pe contul lui de socializare un mesaj de conștientizare asupra dramei prin care trec tinerii și tinerele din societatea contemporană, pe fondul lipsei unei perspective reale de împlinire profesională în România. Cătălin Ivan face referire în special la problema cu care se confruntă Iașul.

„Iașul este plin cu aceste mașini de lux parcate strategic în locurile frecventate de tineri. Unii ar putea spune că este o reclamă ca oricare alta. O afacere legală care se promovează în limitele legii.

Așa o fi, însă problema mea este legată de toată această industrie a video chat-ului care distruge destine vânzând tinerelor iluzia unei îmbogățiri rapide, păcălind în același timp statul că nu este vorba de pornografie.

Avem tinere frumoase și inteligente care ar putea să facă mai mult cu viața lor. Responsabilitatea este comună. Succesul acestei industrii arată măsura dramei prin care trec tinerii noștri și lipsa unei perspective reale de împlinire profesională.

Am pus totuși această poză pentru că cineva, probabil din greșeală, a lovit acest bolid extrem de scump care vinde vise otrăvite. O fi tată de fată.

Cine nu și-ar dori să câștige 6500 lei pe zi?! Chiar și 400 ar fi buni.

Cu ce preț însă? Fetele care se angajează la o astfel de firmă sunt suficient de bine informate? Drepturile lor sunt respectate?

Mă preocupă de mult timp acest subiect, dar nu am avut timp să mă ocup până acum. Promit să mă documentez foarte bine și să revin.

Cred că România poate excela în foarte multe alte domenii, nu la video chat. Ține de demnitatea noastră ca popor să oferim tinerilor noștri alte perspective în viață”, a afirmat marți europarlamentarul ieșean Cătălin Ivan pe contul lui de socializare.