Update. Ședință în Coaliția PNL-PSD. Mobilizare totală pentru Cătălin Cîrstoiu

Update. Ședință în Coaliția PNL-PSD. Mobilizare totală pentru Cătălin Cîrstoiu Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook
 Update,  ora 17.50  Coaliția PNL-PSD a discutat, în ședință, când să depună semnăturile pentru Cătălin Cîrstoiu, conform surselor evz.ro.  Liderii ar fi vrut să depună candidatura, chiar marți, 15 aprilie ac,  pentru a pune capăt speculațiilor legate de o presupusă retragere din cursă.

Însă, Biroul Electoral Municipal București  ar trebui să analizeze și să valideze, întâi, protocolul Alianței, iar premierul Ciolacu are, tot mâine, o deplasare internațională, s-a decis depunerea candidaturii lunea viitoare(n.r. 22 aprilie ac)Până atunci,  liderii Coaliției au cerut mobilizare totală în  sprijinul candidatului la Primăria Munciipiului București, Cătălin Cîrstoiu.

Cei trei primari ai Alianței îl vor susține și ei și vor participa în campania lui Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu a prezentat în cadrul ședinței mai multe părți din programul său electoral.

Știrea inițială 

Cătălin Cîrstoiu, mai exact candidatura medicului la Primăria Generală, provoacă îngrijorare în coaliție. Liderii PSD și PNL se reunesc într-o ședință, la ora 13.00. Aceștia vor analiza evoluția candidatului comun la alegerile locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Coaliția de guvernare a fost convocată pentru ora 13.00, într-o nouă ședință. Liderii PSD și PNL se întâlnesc pentru a discuta situația candidatului la Primăria București. O altă problemă aflată pe ordinea de zi este legată de candidaturile comune pentru anumite județe.

Cătălin Cîrstoiu pe ordinea de zi a coaliției

Politicienii care conduc coaliția de guvernare se reunesc într-o ședință, programată de la ora 13.00. Aceștia au mai multe probleme de rezolvat, pe ordinea de zi. Una dintre acestea este cea a candidatului Cătălin Cîrstoiu. În ultimele zile, pe surse, au apărut mai multe informații despre posibila retragere a acestuia. Politicienii PSD și PNL nu sunt tocmai mulțumiți de evoluția acestuia în perspectiva alegerilor din 9 iunie.

O altă problemă aflată pe ordinea de zi, în afară de situația lui Cătălin Cîrstoiu este cea a candidaturilor comune în șase județe. Liderii coaliției mai au de clarificat situațiile din șase județe, unde există neînțelegeri. Șefii celor două partide vor stabili în ce formulă se va candida la primăriile reședință de județ și la consiliile județene.

Există mai multe diferende la Satu Mare, de exemplu, aici fiind necesar arbitrajul de la centru. Mircea Govor (PSD) și Adrian Cozma (PNL) revendică candiatura comună la șefia Consiliului Județean. De asemenea, tensiuni sunt și în județele Mureș, Prahova, Mehedinți, Bihor și Bacău. Iar aici lucrurile trebuie tranșate de liderii coaliției de guvernare.

PSD și PNL și-au propus candidați comuni în special în orașele conduse de primari USR. Cele două partide vor să extindă colaborarea în mai multe orașe și consilii județene.

Alegeri

Alegeri. Sursa foto: Dreamstime.com

Ce se întâmplă la București

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a ținut să dezmintă speculațiile cu privire la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru București. El a susținut o conferință de presă alături de candidatul PSD-PNL. Iar cu acest prilej, Sorin Grindeanu a declarat că echipele de campanie nu au discutat despre o retragere din cursă a lui Cîrstoiu.

Grindeanu a comentat declarațiile șefului său de partid, Marcel Ciolacu, care a spus că „momentan” Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD - PNL la București.

„Până la depunerea candidaturii și dl Piedone e momentan, că nu-i depusă candidatura din câte știu eu. Domn'e, de dimineață am avut o ședință de campanie, asa cum știți, urmată de specialiști pe transporturi, nu am discutat așa ceva. N-am auzit asemenea zvonuri”, a comentat Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cătălin Cîrstoiu exclude retragerea

Medicul Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Generală a exclus posibilitatea să renunțe la candidatură. El a spus că s-a înscris în această cursă și va merge înainte.

„Ce aș putea să spun suplimentar față de ce-a spus dl Grindeanu? Asta a fost realitatea zilei, o discuție tehnică și atât. Dacă stăm să o luăm așa, orice are caracter temporar. Eu m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte, mai mult de atât nu am ce să vă spun. Evident că da (exclud să mă retrag)”, a declarat candidatul PSD-PNL.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat de coaliția de guvernare PSD-PNL, candidat comun la Primăria municiliului București. În contextul evoluției sub așteptări, din sonsajele de opinie, înainte de depunerea candidaturilor, au apărut speculații cu privire la eventuala retragere.

Cătălin Cîrstoiu a fost preferat celor doi șefi ai organizațiilor municipale București, Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL). Aceștia doi au fost desemnați șefi de campanie pentru candidatul comun.