Evenimentul Zilei > Monden > Cătălin Botezatu, un nou conflict cu designerul lui Carmen Iohannis, Andreea Tincu: „Nu este corect să fim judecate după centimetri de material”
Cătălin Botezatu, un nou conflict cu designerul lui Carmen Iohannis, Andreea Tincu: „Nu este corect să fim judecate după centimetri de material”

Cătălin Botezatu, un nou conflict cu designerul lui Carmen Iohannis, Andreea Tincu: „Nu este corect să fim judecate după centimetri de material”

Creatorul de modă Cătălin Botezatu a criticat vestimentația purtată de Carmen Iohannis la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, ținutele fiind create de designerul ieşean Andreea Tincu, care a și decis să vină cu o reacție.

Carmen Iohannis, soția președintelui României, dar și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, au purtat ținute create de doi designeri români la funeraliile reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Astfel, Prima Doamnă a României a purtat o ținută creată de Andreea Tincu, în timp ce ţinuta pentru Majestatea Sa Margareta este creația Irinei Schrotter, a cărei firmă este furnizor oficial al Casei Regale.

Discuții în contradictoriu legate de ținuta purtată de Carmen Iohannis la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Soția președintelui Klaus Iohannis a participat duminică, 18 septembrie, la un dineu organizat de regele Charles la Palatul Buckingham, context în care Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie din catifea, lungă până la gambe.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro
Sursa: Ziaruldeiasi.ro

„Nu s-a respectat lungimea mânecii. Este o rochie foarte prost lucrată, are peste tot cute din cusătură, trage din toate cusăturile posibile, parcă e şifonată! Decolteul este nepermis unei astfel de ceremonii. Părul trebuia obligatoriu strâns şi nu lăsat desfăcut! E inadmisibil!”, a scris Cătălin Botezatu pe reţelele de socializare.

Andreea Tincu este cea care îi creează ținutele Primei Doamne a României, încă de la începutul învestirii lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al țării.

Creatoarea de modă Andreea Țicu a venit cu o reacție

Văzând criticile lui Cătălin Botezatu, designerul Andreea Tincu a decis să reacționeze, aceasta transformând discuția despre cât de indecent a fost decolteul Primei Doamne într-o discuție despre „schimbare”.

„Dragă Cătălin, bineînţeles că o ţinută poate să îţi/îmi placă, indiferent cine este designerul ei. Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privinţă. Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut. Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place, şi nu este corect să fim judecate după centimetri de material.

Dacă hainele nu apar în poze exact ca în studio, bănuiesc că ştii şi tu foarte bine (n.a. de ce). De cele mai multe ori le asezăm la poze şi punem cele mai bune lumini, ceea ce este cu siguranţă avantajul studioului. Nu cred că mâneca de la sacoul lui Kate Middleton stă în realitate cu multe cute şi că a fost dat produsul la gata fără probe. Ştii şi tu că pentru un designer calitatea este foarte importantă”, a argumentat Andreea Tincu.