Evenimentul Zilei > Monden > Cât te costă o noapte în apartamentul lui Karl Lagerfeld
Cât te costă o noapte în apartamentul lui Karl Lagerfeld

Cât te costă o noapte în apartamentul lui Karl Lagerfeld

Creație a faimosului designer german Karl Lagerfeld, apartamentele-vedetă ale somptuosului palat Hôtel de Crillon din Place de la Concorde din Paris, decorate integral de acesta, au fost redeschise publicului larg doar pentru o zi, ieri, când francezii au celebrat Ziua națională, relatează Paris Match.

O semnătură a armoniei pure, cum o numesc specialiștii, zona multi-etajată cunoscută ca „Les grand appartaments“ poartă amprenta de lux, imaginație și glamour care au caracterizat dintotdeauna stilul lui Lagerfeld. Apartamentul-gigant, de 300 de metri pătrați, cu vedere spre Place de la Concorde și Turnul Eiffel și decorat în special în gri, a fost dedicat de Lagerfeld muzei sale, deja faimoasa felină Choupette.

Aceasta are, de altfel, un apartament care îi poartă numele în acest eclectic ansamblu hotelier, și care poate fi închiriat contra sumei de 1400 euro pe noapte. Sursele de inspirație ale apartamentului Choupette sunt la vedere: o canapea cu formă organică ce pare să amintească de suplețea mișcărilor feline, tapet care sugerează mici „zgârieturi” în culorile alb și antracit, peste toate tronând pe un întreg perete o fotografie alb-negru, care o înfățișează în toată splendoarea pe cea mai bogată felină din lume.

Choupette, birmaneza cu ochi albaștri a creatorului de modă dispărut acum 2 ani, este una dintre moștenitorii imensei averi a acestuia și un adevărat star al rețelelor sociale.

Impresionantul ansamblu „Les grand appartaments”, care combină prețiozitatea cu istoria, creativitatea fără limite și senzualitatea, are atuuri unice: tablouri de patrimoniu, draperii din tafta de mătase, covoare pufoase, o baie monumentală tăiată dintr-un singur bloc de marmură și încă una din marmură neagră, mozaicuri și compoziții elaborate cu oglinzi, paturi cu vaste baldachine, vase de toaletă în formă de cochilii provenite direct de la Versailles, o bibliotecă culisantă numai din oglinzi, care ascunde un mic budoar-dressing.

Mai mult, apartamentele au vedere spre splendidele arcade și coloane corintiene ale terasei istoricului hotel privat, care a aparținut până în 1907 nobilei familii de Crillon. Un singur apartament dintre cele două care formează ansamblul semnat Karl Lagerfeld poate fi închiriat contra unei sume cuprinse între 11-14.000 euro pe noapte. Asta, desigur, când se va redeschide oficial sezonul turistic, pe data de 24 august.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: