Evenimentul ZileiEconomieCât costă un bitcoin acum. A atins o valoare istorică

Cât costă un bitcoin acum. A atins o valoare istorică

Cât costă un bitcoin acum. A atins o valoare istorică
Moment istoric pentru Bitcoin! Pentru prima dată, moneda virtuală a depășit valoarea de 30,000 de dolari.

Cât costă un bitcoin?

Într-o postare pe Twittwer, AFP transmite că, pentru prima în cei 11 ani de când există, bitcoin a ajuns la o valoare de 30,000 de dolari/unitate (n.red. 127248,89 de lei).

În ultimele zile ale anului 2020, cripto-moneda Bitcoin a atins o valoare record de 28.599,99 dolari, ceea ce înseamnă o apreciere de 295% pe parcursul acestui an, pe fondul interesului crescut din partea marilor investitori, transmite Reuters.

Cea mai cunoscută criptomonedă a depăşit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari în data de 16 decembrie şi între timp s-a apreciat cu aproape jumătate.

Comparativ, la începutul acestui an, bitcoin se tranzacţiona la aproximativ 8.000 dolari dar în primăvară, când a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19), a scăzut la 4.000 dolari. În toamnă, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Pericolul care există cu bitcoin

În vara anului trecut, conturile unor personalităţi şi companii americane au fost vizate de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter.

Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama: aceste personalităţi şi multe altele au fost vizate, in luna iulie, de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter. Această situaţie a readus în prim plan problema securităţii cibernetice, relatează AFP.

Mesaje apărute pe aceste conturi piratate, cele mai multe dintre ele şterse rapid, invitau în special utilizatorii de internet să trimită rapid monede virtuale bitcoin către adrese specifice, pretinzând că trimit înapoi dublul sumelor transferate.

Potrivit site-ului specializat Blockchain.com, care urmăreşte tranzacţiile efectuate în criptomonede, un postate pe Twitter.

„Ofer monede bitcoin tuturor abonaţilor mei. Dublez toate plăţile trimise pe adresa de bitcoin de mai jos”, puteau citi internauţii pe contul lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla.

Conturile cofondatorului Microsoft Bill Gates, directorului Amazon Jeff Bezos, candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA Joe Biden, fostului primar al New York-ului Mike Bloomberg sau renumitului investitor Warren Buffett au afişat un timp mesaje cu conţinut similar.

Conturile unor companii precum Apple şi Uber, precum şi ale unor companii specializate în bitcoin au fost, de asemenea, victime ale acestei piratări la scară foarte mare.


Accesează: