Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât costă tratamentul unui bolnav vindecat de coronavirus. Sume amețitoare…
Cât costă tratamentul unui bolnav vindecat de coronavirus. Sume amețitoare…

Cât costă tratamentul unui bolnav vindecat de coronavirus. Sume amețitoare…

Mircea Abrudean, prefectul judeţului Cluj a afirmat că nu poate să estimeze un cost exact al tratamentului pentru o persoană care s-a vindecat de coronavirus.

Potrivit lui Mircea Abrudan, acest tratament se ridică, în medie, la suma de 11.200 de lei, aproximativ 2000 de euro.

De asemenea, acesta a mai spus că aceste costuri de pot ridica, chiar li la 7.000 de euro în cazurile mai complicate.

„Este greu de dat un răspuns punctual pentru că depinde de foarte mulţi factori. O medie la cei vindecați până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat. Un maxim înregistrat până în prezent e de 33.800 lei”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Un raport al Inspectoratului Național de Statistică (INS), arată că numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus a crescut cu 19% în săptămâna 6-12 aprilie, comparativ cu săptămâna precedent.

Potrivit aceluiași raport, 51% dintre cazuri au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Hunedoara, Timiş şi Neamţ.

Raportul INSP mai arată că 1 din 8 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus este cadru medical. Din totalul de decese, 71% au fost la persoane de peste 60 de ani.

Mai mult, din datele INSP reiese că 60,4% dintre decese au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Hunedoara, Arad şi Timiş.

Totodată, 82% dintre oamenii ucişi de noul coronavirus aveau cel puţin o comorbiditate (altă boală), potrivit romaniatv.net