Plasa de Stele” revine la Antena 1, din 8 iulie, cu noi farse şi cu Dan Negru în postura de prezentator. Formatul e puţin schimbat, iar VIP-urile vor intra în competiţie, nu doar pentru titlul de cel mai bun farsor, ci şi pentru trofeul „Negru de Aur”, o statuetă scumpă şi cu o poveste interesantă. „Trofeul e într-un fel anume, veţi vedea. Şi, apoi, contează amuzamentul, bucuria farselor. Ele sunt gândite de prin ianuarie şi puse cap la cap. E destul de complicat, dar mai ales destul de costisitor să faci farse în 2016”, a dat din casă Dan Negru. Cine sunt cei care pleacă cu „Negru” acasă o va spune juriul format din Lidia Buble, Cătălin Bordea şi Dorian Popa.EVZ: De ce te întorci la „Plasa de stele”?

Dan Negu: E un brand puternic pe piaţa formatelor tv. În anii următori vor fi multe reveniri ale unor formate celebre sau ale unor probe/idei din formate consacrate. Asta pentru că pe plan internaţional marile idei s-au cam terminat. Talent-show-urile sunt deja în faza terminală pe toată planeta, piaţa revine la ideile anilor 2000. Quizz-uri, varietăţi, game-showuri. Noi sperăm că „Plasa” îşi va păstra amuzamentul cu care s-a consacrat şi cu care am reuşit să fim ani de zile lideri de piaţă.

– A cui a fost ideea cu „Negru de Aur”?

– Ne-a venit la o şedinţă unde toţi debităm idei. Există Leul de Aur, Globul de Aur, Cerbul de Aur, de ce n-am avea şi un Negru de Aur care să gesticuleze. Din fericire, statuile nu vorbesc, aşa că urletele lui Negru nu se vor auzi. Dar gesticulările lui largi se regăsesc în statuia făcută la comandă. Un artist plastic din Cluj ne-a făcut-o la comandă şi n-a fost ieftină deloc. Adică, un Negru zgârcit dă premiu un Negru scump… (râde).

– Ce vedete au căzut până acum în capcană?

– Pot să-ţi spun doar că cele mai mari necazuri le-am avut cu câţiva politicieni, care au refuzat să difuzăm farsele cu ei, spunându-ne că le stricăm imaginea. Degeaba am încercat să le explicăm că, dimpotrivă, le-o umanizăm, că oricum imaginea lor e şubredă, n-au priceput. În America, Obama se duce cu dezinvoltură să cânte în show-ul lui Jimmy Fallon. Ai noştri sunt extrem de rigizi.