Evenimentul Zilei > Monden > Case de lux YSL, Gucci și Balenciaga intră în lupta cu noul Coronavirus. Ce vor să facă
Case de lux YSL, Gucci și Balenciaga intră în lupta cu noul Coronavirus. Ce vor să facă

Case de lux YSL, Gucci și Balenciaga intră în lupta cu noul Coronavirus. Ce vor să facă

Casele de modă Yves Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus, au anunţat reprezentanţii grupului Kering, care deţine cele două companii, informează 7sur7.be.

„Atelierele franceze ale caselor Balenciaga și Yves Saint Laurent se pregătesc să fabrice măști, cu respectarea celor mai stricte măsuri de protecție a sănătății pentru angajații lor, imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de Guvernul francez”, a anunțat grupul de lux Kering din care fac parte cele două case.

Între timp, Kering va oferi „în următoarele zile” serviciilor de sănătate franceze 3 milioane de măști chirurgicale pe care grupul le vor procura în China, se arată într-un comunicat de presă.

Gucci s-a angajat să producă 1,1 milioane de măști chirurgicale și 55.000 de halate pentru lucrătorii din domeniul sănătății din Italia, țara cea mai lovită de pandemie. În plus, Kering a făcut o donație financiară „excepțională” Institutului Pasteur pentru a sprijini cercetările privind Covid-19.

Concurentul lui Kering, gigantul de lux LVMH foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.