Evenimentul Zilei > Monden > Casă „TAPETATĂ” în întregime cu doze de bere
Casă „TAPETATĂ” în întregime cu doze de bere

Casă „TAPETATĂ” în întregime cu doze de bere

Un proprietar cu adevărat excentric vinde proprietatea sa, situată în Florida, la aproximativ 30 de minute de Palm Beach, cu 100 000 de dolari. Ce este cu adevărat unicat este faptul că fiecare cameră are pereții “împodobiți” cu cutii de bere în aparent perfectă stare, marca Budweiser.

O publicație locală a descris casa „o operă de artă modernă cu adevărat incredibilă”: aproape fiecare cameră din casa de 75 metri pătrați cu 2 dormitoare și 2 băi este acoperită de la podea până la tavan, în cutii Budweiser. Catalogarea ca “operă de artă” este însă discutabilă; este adevărat că după mișcarea „Readymade” inițiată de Marcel Duchamp și manifestul anti – consumism al lui Andy Warhol, aproape orice obiect poate fi tratat/văzut/asumat ca obiect de artă, dar… sunt multe pagini de istorie a artei de la Duchamp și Warhol până la… casa din doze de bere.

Trecând peste partea estetică, se nasc însă și întrebări practice: De ce ar bea cineva atât de multă bere? A căzut vreodată vreuna din acele cutii din tavan? Soția domnului ce părere are de această amenajare? Cum se face oare menajul casei? Și cel mai important, simpla întrebare „De ce?” Din fericire, agenția imobiliară care se ocupă de vânzarea casei ne oferă câteva indicii:

 

„Cel mai mare fan al lui Budweiser a împodobit meticulos pereții și tavanele cu cutii de bere Budweiser pentru a afișa și a-și prezenta dragostea intensă pentru una dintre preparatele domestice preferate din America! Fie că păstrați decorul actual pentru spectacolul de bere de pe Youtube sau decideți să renovați casa, această proprietate are un potențial de divertisment garantat! ”

 

Rămâne de văzut dacă această tranzacție se va realiza, în ce condiții și, mai interesant, dacă noul proprietar va păstra sau chiar va îmbunătăți “opera de artă”!