CĂRUŢELE SE CONFISCĂ. Vezi ce primărie a luat această decizie

CĂRUŢELE SE CONFISCĂ. Vezi ce primărie a luat această decizie

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a luat, ieri, decizia de a confisca vehiculele cu tracţiune animală care circulă prin municipiu. Ca să îşi recapete atelajul, proprietarii vor trebui să plătească 200 de lei.

Măsura de confiscare a căruţelor a fost motivată de cosilierii sătmăreni ca fiind una de asigurare a unui trafic fluent. Oficialii locali au adoptat, încă din 2011, o hotărâre prin care era interzis accesul căruţelor în municipiu şi aplicarea unei amenzi. Deoarece măsura nu era respectată, s-a propus luarea uneia mai dure, respectiv confiscarea atelajelor. "Pe lângă stabilirea unor dispoziţii cu caracter normativ care să reglementeze circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe raza municipiului Satu Mare, în scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi a curăţeniei carosabilului şi a părţilor limitrofe acestuia, se impune aplicarea cuantumului tarifului de restituire a vehiculului în valoare de 200 de lei/vehicul", a precizat primarul Iuliu Ilyes în hotărâre, citat de Agerpres.

Proiectul a fost votat în unanimitate. Noua hotărâre a Consiliului va fi pusă în practică în câteva zile de Primăria Satu Mare şi Poliţia Locală.

Ne puteți urmări și pe Google News