Evenimentul Zilei > Social > Cartoful, precum cireșele. Cât a ajuns să coste un kilogram.
Cartoful, precum cireșele. Cât a ajuns să coste un kilogram.

Cartoful, precum cireșele. Cât a ajuns să coste un kilogram.

Cartofii, mâncarea săracului, au devenit mai scumpi decât cireșele în România. Un tânăr de Brăila a achiziționat dintr-un supermarket 3 kilograme de cartofi noi pe care a plătit aproape 100 de lei.

Pe 15 mai un tânăr din Brăila a achiziționat aproape 3 kilograme de cartofi noi, pe care a plătit nu mai puțin de 93.81 lei, informează cancan.ro.

Ulterior acesta a postat pe un grup de Facebook mesajul: „Nu ești din Brăila dacă…„, și atașat fotografia cu punga de cartofi și prețul. 

„Barabulele au ajuns un lux!!” Care dai o barabulă prăjită? Dau eu maioneza și ketchup-ul”, a scris în dreptul fotografiei cetățeanul.

Comentariile nu au întârziat să apară:

„Băi ești nebun??? Dar ce au în ei, aur??? Cred că nici cel mai bogat om nu cred că lua așa ceva, chiar dacă îl dădea banii afară din casă. Anul trecut a fost cu ouă, 1 leu și un ou, erai boier dacă aveai ouă în frigider, erai cineva, acum ceva timp cireșele pe piață depășeau de 50 de lei kg, iar acum cartofii? Nici pe ăștia nu mai poți să-i cumperi, mâncarea săracului, cartoafe. Mama lor de cartofi…”

„Dacă cireșele au fost 80 lei kg… cartoafele cât să fie?”

„25 Lei = 5£ = 25 KG cartofi… În Birmingham”

În decembrie 2018, kilogramul de cartofi se mai găsea în piețe şi magazine la un preț de 4 lei şi 40 de bani pe kilogram

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.