Cartofii prăjiți. Ce arată un studiu realizat timp de opt ani

Cartofii prăjiți. Ce arată un studiu realizat timp de opt ani

Toată lumea știe că includerea cartofilor prăjiți în alimentație nu este de bun augur. Un studiu recent a scos însă la iveală o realitate șocanta, vizavi de acest preparat, consumat de milioane de oameni din întreaga lume.

Adulții, copiii și chiar și vârstnicii sunt iubitori de cartofi prăjiți. Pregătiți în diferite tipuri de ulei sau tăiați diferite forme, aceștia sunt la fel de nocivi pentru organism. Un studiu realizat recent de cercetători a scos la iveală că acest fel de mâncare poate fi asociat inclusiv cu mortalitatea.

Iubitorii de cartofi prăjiți, risc de moarte prematură

Cercetătorii au scos la iveală că persoanele care aleg să mănânce des cartofi prăjiți, prezintă un risc crescut de moarte prematură.

Analiza a fost făcută de cercetători și nutriționiști reputați. Rezultatele șocante ale acestui studiu au fost publicate în Jurnalul American al Nutriției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa de specialiști a concluzionat că doar cartofii prăjiți pot cauza astfel de probleme de sănătate. Studiul avizat o perioadă de opt ani în care subiecții au fost analizați înainte și după mesele care includeau cartofi prăjiți.

„Consumul de cartofi prăjiți crește la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.

Peste 200 de participanți au murit

Experimentul a fost realizat cu ajutorul a 4. 440 de persoane. Specialiștii au optat pentru a alege participanți cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani. Pe o perioadă de opt ani, alimentația acestora a fost monitorizată în mod constant. Cercetătorii au observat modificări semnificative în organismul persoanelor care consumau cartofi prăjiți. De altfel,  la finalul studiului, concluziile au fost șocante. 236 de persoane cuprinse în cadrul acestei analize au murit.

Cartofii prăjiți, asociați cu riscul crescut de mortalitate. Cum ar trebui să îi pregătești

Garnitură. Sursa foto: Dreamstime.com

Cum ar trebui să îi prepari

Specialiștii au descoperit că toți participanții care au consumat acest tip de garnitură de două sau de trei ori pe săptămână, prezentau un risc crescut de a încetat din viață. De asemenea, persoanele care au mâncat chipsuri se confruntau cu tensiune arterială crescută. Potrivit medicilor, cartofii copți sau fierți pot reprezenta cea mai sănătoasă variantă de garnitură.

De altfel, nutriționiștii recomandă includerea cartofilor fierți în alimentație, aceștia asigurând un aport de energie în organism.