Evenimentul Zilei > Social > Cărți funciare gratuite pentru locuitorii din Sâncrăieni, județul Harghita
Cărți funciare gratuite pentru locuitorii din Sâncrăieni, județul Harghita

Cărți funciare gratuite pentru locuitorii din Sâncrăieni, județul Harghita

Proprietarii celor aproape 7.000 de imobile din comuna Sâncrăieni, jud. Harghita, au început să primească gratuit, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, extrasele de carte funciară.

Sâncrăieni este prima comună din județul Harghita în care toate imobilele au fost înscrise în cartea funciară fără costuri pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). În urma măsurătorilor au fost întocmite 6.725 de cărți funciare cu ajutorul finanțării din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

 

”Sâncrăieni este o comună de deal și munte, nu de câmpie, ceea ce înseamnă muncă mai multă și mai grea. Le mulțumesc pentru implicare cetățenilor, autorităților locale și colegilor mei de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Harghita. De aici încolo, după ce cadastrul este gata, pot începe celelalte investiții. Infrastructură și orice altă investiție se bazează pe proprietate. Domnule primar, luați banii guvernului român pentru următoarele investiții importante”, a explicat Radu-Codruț ȘTEFĂNESCU, președinte-director general al ANCPI.

 

La rândul său, Sorin Truță, directorul Oficiului de cadastru și Publicitate Imobiliară Harghita, a subliniat importanța cadastrului în țara noastră: ”România are nevoie mai mult ca niciodată de cadastru, de această evidență a proprietăților, pentru că altminteri există riscul să se blocheze subvențiile pentru agricultură, să se blocheze investițiile, pentru că, după cum știm, acestea nu se pot face pe nisipuri mișcătoare și, nu în ultimul rând, se poate bloca piața”, a punctat Sorin Truță.

 

În prezent, în județul Harghita sunt în desfășurare lucrări de cadastru general în comunele Gălăuțaș, Remetea, Sîndominic și Subcetate. Alte șapte comune din județ (Ciucsângeorgiu, Lupeni, Mărtiniș, Plăieșii de Jos, Praid, Satu Mare și Zetea), cu suprafața totală de 121.614 de hectare, vor fi cadastrate în proporție de sută la sută din fonduri europene.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.