Evenimentul Zilei > Politica > „Obiceiurile” vechi mor greu. Cartea Vioricăi Dăncilă, plină de greșeli gramaticale
„Obiceiurile” vechi mor greu. Cartea Vioricăi Dăncilă, plină de greșeli gramaticale

„Obiceiurile” vechi mor greu. Cartea Vioricăi Dăncilă, plină de greșeli gramaticale

Cartea pe care Viorica Dăncilă, fost premier al României, urmează să o lanseze în curând este plină de greșeli gramaticale.

O grămadă de greșeli gramaticale s-au strecurat în cartea pe care Viorica Dăncilă, fostul președinte al PSD, urmează să o lanseze curând, scrie jurnalista Carmen Dumitrescu.

De-a lungul mandatului său, Viorica Dăncilă s-a „remarcat” prin greșelile gramaticale făcute. Și toată lumea știe că nu au fost puține. După ce a fost pusă pe „tușă” de actuala conducere a PSD, Viorica Dăncilă și-a luat inima în dinți și s-a decis să publice prima sa carte. Aceasta este scrisă sub forma unui interviu și prezintă detalii „picante” din „bucătăria” social democraților.

Dar în cartea pe care urmează să o publice Viorica Dăncilă sunt o mulțime de greșeli gramaticale

„Da, eram singură în fața a cinci bărbați. Nu mi-a fost teamă de ei. Acum știu că, la un moment dat, vor fi condamnați de oameni și de partid, pentru că au făcut foarte mult rău. Ei spun  că Liviu Dragnea a făcut rău acestui partid. Da, Liviu Dragnea a făcut rău PSD-ului, dar și ei periclitează partidul prin modul duplicitar de a acționa. Îl acuză pe Dragnea că a modificat legile justiției… Păi ei erau în Parlament. Acești oameni lași nu au avut curajul să spună atunci, cum a făcut-o Viorica Dăncilă, că nu sunt de acord cu modificarea codurilor penale. Lașii aceștia se comportau ca niște slugi și au votat tot ce li s-a cerut. Paul Stănescu este unul dintre acești lași„, conchide Viorica Dăncilă în cartea-interviu.

Viorica Dăncilă a făcut mărturii despre Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat ca a încercat să îi saboteze candidatura la alegerile prezidențiale din 2019.

„Aceiași oameni care s-au dus și au mințit, îmi dădeau și mie aceleași mesaje, că a zis Liviu Dragnea, că a făcut Liviu Dragnea, dar eu am avut tăria să mă duc la el și să întreb, am avut tăria să spun adevărul, chiar dacă acesta nu era cel care mulțumeau (citat exact, greșelile gramaticale nu ne aparțin) pe Liviu Dragnea sau pe alții. (…) Cred că mă urăște, altfel nu îmi explic de ce, în închisoare fiind, a dat telefoane a oameni prin județ pentru a nu mă pune pe liste la parlamentare.„, a mai specificat Dăncilă.