Condiția este ca trei supermarketuri din Brăila să fie cesionate de către Carrefour, iar compania să nu se implice în activitatea acestora timp de zece ani.

Astfel, Consiliul Concurenţei a constatat că în zona geografică Brăila operaţiunea ar putea conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Carrefour, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere a consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţurilor produselor alimentare în zonă.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour. Astfel, Carrefour şi-a luat angajamentul de a cesiona trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila, respectiv două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa. De asemenea, Carrefour s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pe o perioadă semnificativă, de cel puţin 10 ani, precizează reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Cesiunea va fi realizată ca un transfer de activitate continuă fără întreruperea activităţii, pentru fiecare magazin în parte sau pentru toate împreună, mai scrie în comunicat.

Totodată, Carrefour va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea activităţii destinată cesionării.