Carol al II-lea, Regele-playboy în "croaziera sexului" | VIDEO

Carol al II-lea, Regele-playboy în "croaziera sexului" | VIDEO

Pe 3 octombrie 1893 se năştea Principele Carol (mai târziu Carol al II-lea)- primul născut al Regelui Ferdinand, care a avut şase copii. Carol al II-lea îşi va petrece copilăria şi adolescenţa în România, însuşindu-şi unele deprinderi comportamentale "balcanice". Încă de mic apare în fotografiile oficiale îmbrăcat în uniforma militară (în spiritul monarhiei române). Iar pentru a sugera apropierea de "talpa ţării", a fost fotografiat chiar şi în straie de ciobănaş.

În 1918 fugea de pe front pentru a se căsători, la Odessa, cu Zizi Lambrino. În martie 192, renunţa la acel mariaj, căsătorindu-se cu principesa Greciei, Elena, cu care a avut un copil, Mihai. Dar curând a început o aventură cu Elena Lupescu, renunţând la statutul de principe moştenitor în decembrie 1925. O viaţă sentimentală agitată, care i-a atras porecla de "Regele-playboy".

În 1925, Regina Maria nu ezita să îşi considere fiul "un om bolnav, un om obsedat". Tatăl său, Ferdinand, îi găsise şi el o poreclă, "Creanga putredă". Pe care considera că trebuie să o taie, pentru a salva coroana.

Constantin Argetoianu notează, în memoriile sale, că, prin 1934, regele ieşea cu un Buick decapotabil "la agăţat". Se ducea în zona Academiei şi Batiştei să îşi aleagă prostituatele. Fetele care ajungeau în patul regal erau plătite cu 100 de lei. Un fleac, dar fetele câştigau la "cota de piaţă". Toată lumea românească ştia de existenţa Elenei Lupescu în viaţa principelui moştenitor. Dar scandalul era şi mai mare în străinătate. Regele Carol al II-lea (foto) nu prea era la curent cu faima lui pe alte meleaguri dar, într-o călătorie la Londra, a observat, cu stupoare, două personaje care ocupau prima pagină a ziarelor: el şi Elena Lupescu. Deja scandalizase curţile regale ale Europei. Aventurile sale în India, Ceylon, Birmania, China, Japonia, Hawai, îl făcuseră un precursor al turismului sexual practicat în prezent de europeni. După unele rapoarte ale Foreign Office-ului, la curtea regală românească domnea "o nesăţioasă patimă pentru destrăbălarea fără cumpăt".

Ne puteți urmări și pe Google News

Amanta, vampa şi fecioara

Un bărbat considerat nesăţios din punct de vedere sexual, în mijlocul a trei femei frumoase: Elena Lupescu - amanta oficială, Livia Auschnit (soţia magnatului Max Auschnit) - vampa, şi domnişoara Malaxa - fecioara. Toţi patru pe elegantul iaht "Luceafarul". Care avea să fie scena unor pasiuni amoroase dezlănţuite. Însemnările scriitorului Petre Pandrea (Magazin istoric, mai 2002) evocă un episod din viaţa lui Carol al II-lea, care ar fi putut fi subiectul unui film interzis minorilor.

Personajele centrale ale epocii 1930-1940 erau Elena Lupescu şi Nicolae Malaxa (soţia sa era încuscrită cu nepotul Elenei Lupescu), magnatul industriei româneşti între cele Două Războaie Mondiale. Reuşita afacerilor lui Malaxa se baza şi pe strânsa prietenie "de afaceri" legată de cuplul Carol-Elena Lupescu. Industriaşul îşi detesta soţia, considerând-o frivolă, dar aceasta nu l-a împiedicat, prin 1933, să-şi trimită fiica, de 17 ani, în croazieră de la Constanţa la Istanbul, pe "Luceafarul", în compania selectă sus menţionată.

Şansă ratată

Conform memoriilor lui Pandrea, fecioara nu a rezistat avansurilor lui Carol, care, la rândul lui, nu a ratat şansa de a deveni primul bărbat din viaţa ei. Livia Auschnit nu putea asista, neputincioasă, la balansul lui Carol dintre proaspăta deflorată şi vechea amantă. Ea a considerat croaziera momentul propice pentru a "i-l sufla" pe Carol Elenei Lupescu. Cele două mai aveau un obiect comun al pasiunii, în persoana lui Ernest Urdăreanu, ministru al Curţii Regale. Astfel, totul s-a încheiat cu un scandal între cele două dame, nu pentru Carol, ci pentru Urdăreanu! Cu ce s-a ales după "croaziera sexului" domnişoara Malaxa? Cu onoarea reparată de un soţ tânăr - medic sărac, devenit mai târziu o somitate în domeniu, care a vindecat-o de amintirea "taurului regal". Una dintre cele mai importante figuri ale cinematografiei americane, regizorul D.W.Griffith (1880-1948; printre filmele regizate de el se numără şi "Naşterea unei naţiuni", peliculă considerată istorică în SUA), îşi dorea foarte mult să ecranizeze viaţa Ioanei Lambrino (de stirpe fanariotă, intrată în istoria scandaloasa a României sub numele de "Zizi") - prima iubită a regelui, imediat după ce o ecranizase pe cea a preşedintelui Abraham Lincoln. Carol urma să aibă un rol principal, dar, fatalitate! După ce meticulosul regizor a efectuat o documentare profundă privind viaţa aventuroasă a lui Carol, a renunţat. Gurile rele, incitate şi de condeiul înţepător al presei, spuneau că Griffith n-ar fi putut introduce în scenariu aventura prinţului cu nevasta unui şef de gară, "idilă" în urma căreia ar fi venit pe lume doi copii - conform mărturisirilor fostului prim-ministru Marghiloman. Sau alte orgii, prea şocante pentru America puritană de atunci. Astfel, proasta reputaţie a lui Carol al II-lea a distrus şansa unică a dinastiei române de a rămâne în istoria cinematografiei. <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BuS6Fun7T9A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>