Cât de sănătoasă este carnea cu cartofi. De ce este periculoasă această combinație

Cât de sănătoasă este carnea cu cartofi. De ce este periculoasă această combinație Cât de sănătoasă este carnea cu cartofi. Explicația Mihaelei Bilic. Sursa foto Dreamstime

Nutriționista Mihaela Bilic a explicat de ce se spune că este periculoasă combinația de cartofi cu carne. Mulți români mănâncă carne cu cartofi fără să se gândească la riscuri.

Combinația de carne cu cartofi este foarte gustoasă, dar puțini știu cât este de sănătoasă. Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că asocierea dintre carne și carbohidrați este lucrul cel mai sănătos și că ideea faptului că este nocivă a pornit de la persoanele care promovează dietele proteice.

Cât de sănătoasă este combinația de carne cu cartofi

„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.

carne cu cartofi

Cât de sănătoasă este carnea cu cartofi. Explicația Mihaelei Bilic. Sursa foto Dreamstime

De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de pe Protv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine trebuie să evite combinația de carne cu cartofi

Nutriționista a mai spus că fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă. Ea a declarat că doar cei care vor să slăbească nu trebuie să mănânce cartofi. Aceasta consideră că multe persoane confundă slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea.

Mihaela Bilic, medic nutriționist

Cât de sănătoasă este carnea cu cartofi. Explicația Mihaelei Bilic. Sursa: Arhiva EVZ

„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și cărnuri, și făinoase, și legume”, a mai spus Mihaela Bilic.

Dieta recomandată de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic le-a recomandat celor care vor să slăbească să mănânce căt mai multe legume, dar și făinoase. Cei care vor să scape de kilogramele în plus pot consume și pește, ou și brânză, dar cu moderație.

„Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. (…). Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale.Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat nutriționista.