Evenimentul Zilei > Actualitate > Carnavalul de la Rio 2017: Cele mai atrăgătoare femei din lume! – Galerie FOTO
Carnavalul de la Rio 2017: Cele mai atrăgătoare femei din lume! – Galerie FOTO

Carnavalul de la Rio 2017: Cele mai atrăgătoare femei din lume! – Galerie FOTO

La 24 februarie 2017, a început faimosul carnaval din orașul brazilian Rio de Janeiro, petrecere ce va dura până la data de 4 martie.

Este considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume, aproximativ două milioane de participanți dansând, an de an, pe străzile din Rio în fiecare zi de carnaval.

Punctul culminant al evenimentului este programat în nopțile de 26 și 27 februarie, atunci când are loc parada celor mai bune 12 școli de samba, câte șase în fiecare noapte.

Considerat un demn continuator al sărbătorilor romane și grecești de la începutul primăverii, istoria Carnavalului din Rio începe în jurul anilor 1600, când coloniștii portughezi din America de Sud obișnuiau să țină o petrecere fastuoasă înaintea întrării în postul Paștelui.

Era inclusiv un festin alimentar, având în vedere că, odată început postul, carnea trebuia evitată. De altfel, se pare că însuși termenul ''carnaval'' provine din ''carnevale'', care însemna ''fără carne'', semnificând, în sens larg, detașarea de plăcerile trupești. Astfel, carnavalul era evenimentul ce anunța, de fapt, intrarea în post.

În prezent, Carnavalul de la Rio are loc în diverse locuri și zone ale orașului, inclusiv favelele, plajele Copacabana, Ipanema și Leblon, cluburi de noapte și, mai ales, Sambodromul. În 2016, au fost luate măsuri suplimentare de securitate, Sambodromul fiind dezinfectat pentru a preveni apariția țânțarului ''Aedes aegypti'', care transmite zika.