Carmen Iohannis, gest politic neașteptat. Cum a decis să își susțină soțul

Carmen Iohannis, gest politic neașteptat. Cum a decis să își susțină soțul Carmen Iohannis. Sursa foto: Arhiva EVz

Deși a fost mai degrabă o prezență discretă, iar președintele Klaus Iohannis se află pe final de mandat, soția sa Carmen a decis să facă un gest politic neașteptat.

Carmen Iohannis nu a participat la greva generală din învățământ, chiar dacă mulți dintre colegii de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu au fost prezenți. Soția lui Klaus Iohannis se va întoarce luni la catedră.

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, nu a mers la greva generală din învățământ. Ea nu este membru de sindicat și nici nu a semnat lista. Mai mult, Carmen Iohannis va trebui să se prezinte luni, la catedră, în fața elevilor.

Ceilalți profesori de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, din Sibiu, au preferat să intre în grevă și să ceară salarii mai mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și președintele Klaus Iohannis a declarat că este normal ca profesorii să ceară salarii mai mari și că trebuie apreciați la adevărata lor valoare. El a mai spus că va încerca să discute cu Ministerul Muncii și să rezolve problemele din învățământul românesc.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate, trebuie să avem grijă și de cei care formează tânăra generație. Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. O să insist pe această chestiune ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de legea salarizării și grilele care se fac pentru învățământ să fie unele care, sigur, satisfac nevoile sistemului”, a spus Iohannis, potrivit Digi24.

Sursa foto: INQUAM Photos

De ce nu primesc profesorii salarii mai mari

Chiar dacă majoritatea profesorilor au intrat în grevă, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea salarizării nu se poate face „peste noapte” și că ministerul nu are „un sac de bani” pe care să-l împartă la toată lumea.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că trebuie luate măsuri de urgență și că se fac eforturi pentru a se găsi o rezolvare la această situație de criză.

„Eu sunt convinsă că va exista un dialog constructiv. Noi vom face toate eforturile și din punctul de vedere al Ministerului Educației ne vom lupta pentru atât pentru o salarizare decentă, cât și pentru ca anul școlar se desfășoară în condiții optime și să finalizeze, așa cum e structura prevăzută. Aceasta este o decizie pe care coaliția de guvernare trebuie să o ia în dialog cu reprezentanții federațiilor sindicale. Înțeleg că deja au fost discuții vizavi de posibile întâlniri în zilele următoare. Noi suntem la dispoziția Guvernului pentru a oferi toate detaliile care țin de finanțare, impact bugetar ș.a.m.d. Sunt convinsă că se vor găsi soluții punctual”, a spus ministrul Deca.