Evenimentul Zilei > Justitie > Carmen Dan despre acuzația de plagiat la adresa rectorului Academiei de Poliție: „L-am invitat să clarifice rapid situația”
Carmen Dan despre acuzația de plagiat la adresa rectorului Academiei de Poliție: „L-am invitat să clarifice rapid situația”

Carmen Dan despre acuzația de plagiat la adresa rectorului Academiei de Poliție: „L-am invitat să clarifice rapid situația”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat luni că rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este cel mai în măsură să lămurească situația lucrării sale de doctorat.

Declarația făcută de Carmen Dan vine în contextul în care presa a susținut că rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, a plagiat aproximativ 70% din teza de doctorat susținută în anul 2007.

„Îmi doresc mult ca verificarea lucrărilor de doctorat pentru angajaţii ministerului, mai ales pentru acei angajaţi care beneficiază de sporuri de doctorat, să fie o prioritate şi în atenţia susţinută a Academiei. Cred că persoana care face obiectul unei suspiciuni este cea mai responsabilă să clarifice această situaţie. L-am invitat pe rectorul Academiei de Poliţie să facă lucrul acesta cu celeritate", a afirmat Carmen Dan, prezentă la bilanţul activității Poliţiei Române pe anul 2018, conform agerpres.ro.

Carmen Dan a declarat că a citit comunicatul Academiei de Poliţie prin care Iacob anunța că a direcționat mai multe lucrări, printre care şi a sa, către Comisia de Etică.

„Nu sunt un susţinător al verificărilor pe care le facem noi, în casă, pentru noi. Eu cred că instituţia abilitată să pună o concluzie dacă lucrările sunt plagiate sau nu sunt plagiate este CNATDCU-ul, ocazie cu care o rog public pe doamna Emilia Şercan, care a făcut această analiză pe lucrare şi probabil şi pe altele, să sesizeze acest for specializat tocmai pentru a ne lămuri şi clarifica. Pentru că prin instrumentele de care dispune angajatorul, MAI, nu poate să facă această verificare", a mai declarat Carmen Dan.

Ministrul a arătat că respectă prezumția de nevinovăție şi că nu poate condamna pe cineva până nu există dovezi concrete în acest sens.

„Am toată dorinţa să se clarifice aceste situaţii şi încă o dată îi cer rectorului să procedeze cu celeritate în a comunica care sunt rezultatele verificărilor despre care vorbeam acum ceva timp. Am comunicat despre 55 de lucrări care sunt în verificare, credeţi-mă că am acelaşi interes ca şi dumneavoastră să avem un rezultat în privinţa acestor verificări şi aceste lucrări să urmeze calea firească şi să ajungă în structura aceea specializată care poate concluziona dacă este sau nu este plagiat. (…) Ţine de persoană dacă în astfel de situaţii face un gest de onoare în lateral", a mai spus Carmen Dan.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: