Carmen Dan a declarat că este convinsă că autoritățile competente vor stabili vinovații.

„Toate aspectele pe care dumneavoastră le cereţi a fi comentate de către cei care sunt acum în faţa dumneavoastră sunt sigură că vor fi desluşite şi elucidate în cursul anchetei penale care este în desfăşurare (…) Atât timp cât aceste aspecte sunt în cercetarea Parchetului, sunt convinsă că autorităţile competente vor stabili nivelul de vinovăţie, dacă acesta există”, a declarat Dan, conform Agerpres.

Ea a mai declarat că, din punct de vedere personal, trebuie verificat cadrul în care s-a desfășurat acțiunea.

„Dacă credeţi că rolul nostru în faţa Comisiei este acela de a interpreta într-o tentă personală imaginile sau de a spune ceea ce vă doriţi dumneavoastră să spunem, eu cu respect vă adresez rugămintea să înţelegeţi că poziţia noastră în faţa Comisiei este o poziţie care trebuie să rămână în limite instituţionale. Văzând doar imaginile, aşa cum dumneavoastră insistaţi să le prezentaţi, bineînţeles că din punct de vedere personal consider că trebuie verificat tot cadrul în care s-a desfăşurat acea intervenţie”,a mai declarat ministrul de Interne.

Ea a mai spus că nu are nicio implicare în decizia coordonării acțiunii.

„Comandantul acţiunii, şefii jandarmeriei, vă stau la dispoziţie la o viitoare şedinţă a Comisiei, dacă se consideră că va fi necesar. Eu (…) am explicat toată desfăşurarea evenimentelor atât cât s-a putut spune public, de aceea rugămintea mea este ca toţi membrii Comisiei să studieze raportul şi am reuşit să clarific multe dintre aspectele care au făcut obiectul dezbaterii publice. Mai mult, am avut o prezentare în Parlamentul României, chiar în plenul Camerei Deputaţilor”, a declarat Dan.

În cadrul întălirii au mai fost prezenți și col. Cătălin Răzvan Paraschiv – comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, Victor Ciorbea – Avocatul Poporului și Adrian Bulgaru – directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului.