Carieră pe mare. Forțele Navale Române recrutează soldați și gradați profesioniști

Carieră pe mare. Forțele Navale Române recrutează soldați și gradați profesioniști Forțele Navale Române. Sursa: Facebook

Până la data de 29 septembrie, Forțele Navale Române recrutează pentru posturile de soldați și gradați profesioniști, în funcție de locurile disponibile care nu au fost încă ocupate.

Forțele Navale Române au transmis că termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este stabilit pentru data de 2 octombrie.

Forțele Navale Române recrutează soldați și gradați profesioniști

Detalii privind opțiunile de carieră și cerințele pentru recrutare, selecție și repartiție sunt oferite de către reprezentanții unităților militare. Dar și de personalul din birourile de informare și recrutare din județele sau sectoarele municipiului București în care candidații își au domiciliul.

„Forţele Navale Române, alături de celelalte structuri din Ministerul Apărării Naţionale, desfăşoară în această perioadă, până vineri, 29 septembrie 2023, activităţi de recrutare a tinerilor, pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti, în limita locurilor rămase neîncadrate. Înscrierea se poate face până la data de 29 septembrie 2023, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 2 octombrie 2023”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informațiile referitoare la cerințele și criteriile generale de recrutare, pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a deveni soldați sau gradați profesioniști în activitate, sunt disponibile pe pagina web https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.

Sea Shield 2021

Sursa foto: Forțele Navale Române / Facebook

MApN face recrutări

Pe 28 iulie, Armata Română a inițiat o campanie semnificativă de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) caută să completeze 2.000 de posturi vacante cu soldați în diverse unități militare din țară.

Conform reprezentanților MApN, unul dintre beneficiile deținute de rezerviștii militari este că au oportunitatea de a-și continua cariera în sectorul civil. Prin urmare, rezerviștii voluntari pot beneficia de o remunerație în valoare de 30% din solda de funcție. Atunci când nu participă la activități de instruire sau misiuni militare.

De asemenea, a fost subliniat că remunerația rezerviștilor voluntari poate fi suplimentată cu solda corespunzătoare gradului lor militar.

În plus, autoritățile au informat că obligația de a restitui cheltuielile aferente procesului de recrutare și selecție a fost eliminată. În cazul în care contractul nu este semnat sau nu este finalizat.

Astfel că, rezerviștii voluntari nu se mai confruntă cu restricții privind posibilitatea de a călători în străinătate.