Evenimentul Zilei > Social > Caricaturistul Gogu Neagoe, senzaţia Târgul de Turism al Olteniei
Caricaturistul Gogu Neagoe, senzaţia Târgul de Turism al Olteniei

Caricaturistul Gogu Neagoe, senzaţia Târgul de Turism al Olteniei

Senzaţia Târgului de Turism al Olteniei a fost prezenţa celebrului Gogu Neagoe, care a creionat gratuit sute de caricaturi pentru vizitatorii care s-au îmbulzit cu mic, cu mare, la evenimentul desfășurat, în week-end-ul trecut, în inima Băniei, la Craiova.

Cele mai appreciate au fost portretele vedetelor, printre care cel al Mihaelei Rădulescu sau al lui Irinel Columbeanu, Florin Călinescu, Ion Țiriac, Gigi, Becali, Simona Halep, Cătălin Măruță, Andra. Dani Otil , Răzvan Simion  și Flavia Mihăşan de la "Neatza" au fost „piesa de rezistență” a colecției lui Gogu Neagoe. Toate schițele au fost îndelung comentate de vizitatori, pentru asemănarea cu personajele reale.  

 

Menționăm că Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În prezent, locuieşte în Capitală şi este frecvent invitat la evenimente mondene din România, dar şi din străinătate. Artistul are tablouri pictate, de mare valoare, fiind premiat la festivaluri de pictură şi caricatură din întreaga lume.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: