Care sunt simptomele cancerului pe care le poți remarca atunci când mănânci

Care sunt simptomele cancerului pe care le poți remarca atunci când mănânci Nu trebuie să ignori aceste simptome. Ar putea fi vorba despre o boală gravă. Sursa: Arhiva EVZ

Peste 4.000 de persoane mor din cauza cancerului ovarian în fiecare zi. Simptomele nu sunt întotdeauna vizibile, așa că este important să cunoașteți semnalele. Acestea pot include dureri de spate, dar și semne precum pierderea poftei de mâncare.

O posibilă balonare se poate datora și faptului că vă confruntați cu o tumoare. Dacă simți că nu poți termina de mâncat, ar trebui să te duci la medicul de familie. Simptomele sunt: dureri persistente de stomac, balonare, mersul la toaletă mai des, indigestie, dureri de spate, modificări ale obiceiurilor intestinale, pierdere în greutate inexplicabilă, sângerări vaginale post-menopauză, oboseală extremă.

Este important de reținut că aceste simptome pot fi un semn al altor probleme mai puțin grave. Acest lucru poate include afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil, chisturile ovariene și ovarele polichistice. Dacă aveți simptomele de mai sus nu înseamnă că vă confruntați cu cancerul ovarian.

Când trebuie să mergeți la doctor

Dacă simptomele sunt persistente, severe, frecvente și ieșite din comun ar trebui să vă duceți la medicul de familie. Experții de la Ovarian Cancer Now afirmă că este o idee bună să ții un jurnal al oricăror simptome cu care te-ai confruntat într-o anumită perioadă de timp. Acest lucru îl va ajuta să stabilească de ce aveți nevoie și dacă trebuie să vă îndrume spre un tratament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hannah Lane a spus că se simțea ca și cum ar fi fost însărcinată în nouă luni din cauza simptomelor de balonare. Tânăra de 39 de ani a spus că se chinuia să se aplece din cauza durerilor, ajungând să se confrunte inclusiv cu amețeală înainte de a afla diagnosticul ei. O altă femeie, Hannah Catton, a povestit ce i s-a recomandat pentru a scăpa de oboseală, în condițiile în care se confrunta cu cancerul ovarian, potrivit The Sun.