Evenimentul Zilei > Politica > Care sunt jocuri pentru prezidenţiale. Cozmin Guşă despre strategia lui Ponta
Care sunt jocuri pentru prezidenţiale. Cozmin Guşă despre strategia lui Ponta

Care sunt jocuri pentru prezidenţiale. Cozmin Guşă despre strategia lui Ponta

În urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Ion Cristoiu, în legătură cu candidatura actorului Mircea Diaconu la alagerile prezidenţiale, consultantul politic Cozmin Guşă a făcut o analiză şi despre alţi candidaţi care s-au anunţat oficial ca aspiranţi la fotoliul de preşedinte al României.

„Teoria lui Ion Cristoiu de astazi, pe care a emis-o in dialogul cu Denise Rifai, conform careia Mircea Diaconu, actorul care a intrat in Parlamentul European, va fi candidatul Pro Romania la prezidentiale se confirma.

Cristoiu emitea si ipoteza conform careia alianta ALDE-Pro Romania va fi o aliantă nu pentru Tariceanu, care probabil se va retrage in favoarea lui Mircea Diaconu, ci pentru Mircea Diaconu, care sa fie sustinut si de ALDE. Practic, intareste teoria, de data asta, care vine cu teoria mea conform careia Victor Ponta executa o misiune de a fragiliza pe partea de stanga candidatura de tur doi a Vioricai Dancila printr-un personaj. Iar Mircea Diaconu este un personaj”, a explicat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

 

Consultantul politic a adăugat: „Practic, Victor Ponta la comanda statului paralel, daca va reusi aceasta alianta cu ALDE, impotriva careia cei mai exponentiali oameni din Pro Romania s-au exprimat, ma refer la Daniel Constantin, tot la noi, la Denise, la Legile Puterii, respectiv Mihai Tudose, deci, daca va reusi acest lucru, bineinteles ca este un element in favoarea candidatului Dan Barna.

Mircea Diaconu poate fi considerat un candidat de stanga, a fost un actor mare, care ramane in mentalul colectiv la populatia care este directionata in zona de stanga, deci acest eveniment anuntat in premiera de Ion Cristoiu se petrece si se pare ca in aceasta dupa-amiaza s-a si consacrat. Adica Mircea Diaconu, probabil din partea Pro Romania, daca vor fi toti de acord”.

Cozmin Gușă a continuat, legat de candidatii la prezidențiale: „Mai apare unul pe dreapta. Cei din PMP, partidul condus de Tomac, il vor avea drept candidat pe Theodor Paleologu, pentru ca Mihail Neamtu s-a retras din competitia interna, asa ca ramane fiul celebrului ganditor si filosof Alex Paleologu, un om foarte colorat in discurs, extrem de incomod in dezbatere, bun cunoscator de politica externa. Deja avem Mircea Diaconu, Florin Calinescu, plus Paleologu. Mama, ce campanie o sa avem!”.

„Daca scopul lui Ponta este clar sa fragilizeze candidatura din partea PSD, Theodor Paleologu este o candididatura care ii da posibilitatea lui Traian Basescu, Tomac, respectiv PMP, sa negocieze, probabil in turul II, de partea lui Klaus Iohannis”, a încheiat Cozmin Guşă