Care sunt cele mai mari mistere ale Universului? Şi de ce nu se pot rezolva

Care sunt cele mai mari mistere ale Universului? Şi de ce nu se pot rezolva

Care sunt cele mai mari mistere ale Universului? Materia întunecată, natura timpului, extratereștrii și găurile negre. Aceste lucruri vor încurca astronomii mult timp.

Care sunt cele mai mari mistere ale Universului? Materia întunecată, natura timpului, extratereștri și găurile negre. Acestea sunt misterele despre care fizicienii și astronomii doresc să afle totul.

De ce există o gaură neagră monstru în inima fiecărei galaxii?

Există aproximativ două trilioane de galaxii în Universul nostru. Şi, din câte știm, aproape fiecare conține o gaură neagră supermasivă centrală . Acestea variază de la monștri, cu o greutate de aproape 50 de miliarde de ori mai mare decât a Soarelui, până la tiddlerul de 4,3 milioane de mase solare cunoscut sub numele de Săgetător A * , aflat în miezul Căii Lactee. Dar modul în care au ajuns acolo este unul dintre marile mistere nerezolvate ale cosmologiei.

Care sunt cele mai mari mistere ale Universului? Ce este materia întunecată?

Materia întunecată nu dă lumină sau prea puțină lumină pentru ca noi să o detectăm. Știm că există deoarece vedem efectul gravitației sale asupra stelelor și galaxiilor vizibile. De exemplu, Calea Lactee nu ar fi putut trage suficientă materie pentru a-și face stele în 13,82 miliarde de ani de la Big Bang fără a exista o mulțime de materie invizibilă a cărei gravitație suplimentară a accelerat lucrurile.

În mod surprinzător, niciun experiment nu a găsit dovezi ale materiei întunecate, în ciuda deceniilor de căutări. Se presupune că nu teoria materiei trebuie modificată, ci teoria gravitației. Sau că materia întunecată nu este un fluid format dintr-o singură particulă, ci este complexă ca materia atomică pe care o vedem în jurul nostru. Poate că Universul este plin de stele întunecate și planete întunecate și viață întunecată, dar nu ştim nimic deocamdată.

Timpul există?

Timpul este ceea ce împiedică totul să se întâmple simultan”, a spus fizicianul american John Wheeler. Dar timpul este un concept alunecos. Majoritatea lucrurilor pe care le știm sunt false.

De exemplu, ne imaginăm că timpul curge! Cu toate acestea, pentru ca ceva să curgă, trebuie să curgă în raport cu altceva, la fel cum curge un râu în raport cu malul. Timpul curge în raport cu altceva - un al doilea timp? Ideea pare absurdă. Cel mai probabil, fluxul de timp este o iluzie creată de creierul nostru pentru a organiza informațiile care se inundă în mod constant prin simțurile noastre.

Avem, de asemenea, un puternic sentiment de trecut, prezent și viitor împărtășit. Cu toate acestea, ideea unui prezent comun nu apare nicăieri în descrierea noastră fundamentală a relativităţii. Tocmai felul în care este împărțit timpul altcuiva depinde de cât de repede se mișcă în raport cu tine sau de forța gravitației pe care o experimentează.
De fapt, este mai rău. Spațiul și timpul sunt indisolubil legate. În Universul nostru, toate evenimentele - de la Big Bang până la moartea Universului - sunt dispuse într-o hartă pre-existentă spațio-temporală cu patru dimensiuni. Nimic nu se „mișcă” de fapt în timp.

Ce este energia întunecată?

Este invizibilă, umple tot spațiul și gravitația sa respingătoare accelerează expansiunea Universului. „Energia întunecată” a fost descoperită de astrofizicieni în 1998. Ei studiau supernove de tip 1A - explozii stelare despre care se crede că dezlănțuie o cantitate fixă ​​de energie și arde cu o luminozitate standard. Singura forță despre care se crede că funcționează în Universul pe scară largă era gravitația, care acționează ca o rețea invizibilă între galaxii, frânând expansiunea cosmică.

De ce nu am văzut niciun semn de la extratereștri?

În 1950, Enrico Fermi, omul care a construit primul reactor nuclear, lua masa în cantina laboratorului Los Alamos din New Mexico când a spus brusc: „Unde sunt toți?” Toată lumea din jurul mesei știa exact la ce se referea.

Zeci de ani mai târziu, întrebarea lui Fermi a fost examinată independent de către fizicienii americani Michael Hart și Frank Tipler.Şi după cum și-a dat seama Fermi, extratereștrii ar trebui să fie aici pe Pământ.

S-au produs sute de explicații. Acestea includ ideile că suntem prima inteligență care a apărut în Galaxie și că suntem singuri și că suntem o lume de pepinieră, în afara limitelor civilizațiilor avansate care ar putea afecta negativ dezvoltarea noastră.
Rămâne totuşi întrebarea de ce nu am văzut semne de la extratereștri în galaxia noastră, în ciuda căutării cu telescoape puternice de mai bine de jumătate de secol.
Cu toate acestea, o echipă a Universității de Stat din Pennsylvania, condusă de Dr. Jason Wright, spune că nu există niciun mister: am căutat o simplă fracțiune din Galaxie, echivalentă cu apa dintr-o cadă cu hidromasaj în comparație cu cea din oceanele Pământului, scrie sciencefocus.