Evenimentul Zilei > Actualitate > Care este starea româncei din Grecia descoperită cu coronavirus
Care este starea româncei din Grecia descoperită cu coronavirus

Care este starea româncei din Grecia descoperită cu coronavirus

Femeia din România al cărei test pentru COVID-19 a ieșit pozitiv în Grecia este în stare bună, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„Ea își petrece vacanța în carantină într-un hotel unde s-a mutat și soțul său. Turista face parte dintre cei 200 de români testați pe aeroportul din Creta, pe 1 iulie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oana Darie, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Toți erau veniți cu același avion. În același timp, MAE precizează că poartă discuții cu autoritățile de la Atena pentru deschiderea a mai multe puncte de frontieră pentru turiștii care merg cu mașina”, a mai spus oficialul.


Alertă în Grecia. A fost confirmat primul turist român testat pozitiv cu COVID-19. Reacția autorităților elene

MAE, precizări de ultimă oră despre românca confirmată cu COVID-19 în Grecia

MAE anunță reducerea timpului de așteptare în vama bulgară Kulata, la granița cu Grecia


„Cetățeanul român a fost deja plasat în carantină, într-o unitate hotelieră special destinată. Îşi va petrece carantina împreună cu un membru al familiei sale care a optat să rămână împreună cu persoana infectată. Starea este bună, este supravegheată, monitorizată medical”, a mai arătat Oana Darie.

„La Kulata-Promachonas s-a a circulat fluid pe tot parcursul zilei, nu au fost coloane în așteptare. Autoritățile elene au permis accesul autoturismelor pe patru puncte separate simultan. Punctul de la Makaza, Nimfaio-Makaza, a fost deschis, repet, conform datelor oficiale comunicate de autoritățile elene, pentru călătorii esențiale, dar nu pentru turişti”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.


Ultima oră! Ce se întâmplă cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia

Jurnal de Pandemie. Record de cazuri pentru o singură zi! Cum stă România


„Noi am cerut deschiderea altor puncte de frontieră. Soluția efectivă pentru a fluidiza în continuare fluxul, trecerea-intrarea în Grecia, ține de autoritățile elene. Sunt soluții care se discută la acest moment pe cale oficială. Nu avem o confirmare”, a încheiat Oana Darie.


Cazul turistei depistată pozitiv în Creta: „Guvernul Orban vrea să devenim o țară de nefrecventabili”

Grecia a închis frontiera cu Serbia. Atenție pe unde vă planificați călătoriile

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: