„Ea își petrece vacanța în carantină într-un hotel unde s-a mutat și soțul său. Turista face parte dintre cei 200 de români testați pe aeroportul din Creta, pe 1 iulie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oana Darie, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Toți erau veniți cu același avion. În același timp, MAE precizează că poartă discuții cu autoritățile de la Atena pentru deschiderea a mai multe puncte de frontieră pentru turiștii care merg cu mașina”, a mai spus oficialul.


Alertă în Grecia. A fost confirmat primul turist român testat pozitiv cu COVID-19. Reacția autorităților elene

MAE, precizări de ultimă oră despre românca confirmată cu COVID-19 în Grecia

MAE anunță reducerea timpului de așteptare în vama bulgară Kulata, la granița cu Grecia


„Cetățeanul român a fost deja plasat în carantină, într-o unitate hotelieră special destinată. Îşi va petrece carantina împreună cu un membru al familiei sale care a optat să rămână împreună cu persoana infectată. Starea este bună, este supravegheată, monitorizată medical”, a mai arătat Oana Darie.

„La Kulata-Promachonas s-a a circulat fluid pe tot parcursul zilei, nu au fost coloane în așteptare. Autoritățile elene au permis accesul autoturismelor pe patru puncte separate simultan. Punctul de la Makaza, Nimfaio-Makaza, a fost deschis, repet, conform datelor oficiale comunicate de autoritățile elene, pentru călătorii esențiale, dar nu pentru turişti”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.


Ultima oră! Ce se întâmplă cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia

Jurnal de Pandemie. Record de cazuri pentru o singură zi! Cum stă România


„Noi am cerut deschiderea altor puncte de frontieră. Soluția efectivă pentru a fluidiza în continuare fluxul, trecerea-intrarea în Grecia, ține de autoritățile elene. Sunt soluții care se discută la acest moment pe cale oficială. Nu avem o confirmare”, a încheiat Oana Darie.


Cazul turistei depistată pozitiv în Creta: „Guvernul Orban vrea să devenim o țară de nefrecventabili”

Grecia a închis frontiera cu Serbia. Atenție pe unde vă planificați călătoriile