Nu numai masa de Pațte este îmbogățită de prezenta vinului. In ritualurile bisericii ortodoxe, vinul simbolizează sângele Mântuitorului, fiind folosit în Sfânta Taină a Împărtășaniei.

Vinul este de nelipsit de pe masa de Paște, iar alegerea lui nu se face la voia întâmplării.

La aperitive, vom avea vinuri tinere, proaspete. După ce am ciocnit ouăle roșii și am spus creștinescul ‘Hristos a înviat’, putem închina un pahar de Fetească albă din Valea Târnavelor sau de Francușa din dulcele Cotnari. Cașul, urda, telemeaua proaspătăși verdețurilor le vom asocia o Cramposie selecționata din Dragășani sau o Fetească regală de la Recaș

Mâncărurile din miel cer multă atenție, căci deși carnea este tânără, poate cădea greu dacă nu-i aducem în sprijin o Băbească Vranceană sau o nobilă Fetească Neagră din sudul învelit în abur de Dunăre de la Vânju Mare sau din Dealul Mare-Urlați

Tradiționalului cozonac de Paște îi vom aduce închinare cu o Grasă de Cotnari sau cu o Tămâioasa Românească aurită de timp în pivnițele de la Pietroasa