Cardurile pentru alimente. Data la care va intra următoarea tranșă de bani
- Mădălina Sfrijan
- 12 octombrie 2024, 19:00
Milioane de români vor primi încă un ajutor din partea statului. Este vorba despre sumele virate pe cardurile de alimente. Banii vor ajunge la beneficiari în curând.
Sumele vor ajunge zilele viitoare la cei care dețin carduri pentru alimente
Prin programul „Sprijin pentru România”, cetățenii vulnerabili vor primi un ajutor din partea statului. Astfel, milioane de români vor primi 250 de lei, bani care vor intra pe carduri la jumătatea lunii.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat ziua în care sumele vor fi virate. Adrian Câciu susține că aceștia vor primi ajutorul financiar începând cu data de 15 octombrie.
2,6 milioane de români vor primi această sumă în octombrie
Ministrul Adrian Câciu a precizat că 2,6 milioane de români vor beneficia de acest sprijin financiar. Banii pot fi folosiți pentru cumpărarea alimentelor.
Programul a fost aprobat anul trecut, iar până în prezent milioane de români au primit ajutorul de la stat.
„Peste 2,6 milioane de români vor beneficia în luna octombrie de o nouă tranșă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente! Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 15 octombrie”, a anunțat ministrul.
Carduri de alimente. Românii au beneficiat de patru tranșe de bani
De la lansarea programului până în prezent, familiile vulnerabile din România au primit bani în februarie, aprilie, iunie și august.
Totodată, ultima tranșă din 2024 va fi virată în luna decembrie. Astfel, fiecare beneficiar va primi în total 1.500 de lei. Conform planului inițial, banii sunt virați o dată la două luni.
Potrivit ministrului, de acest ajutor vor beneficia:
- persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
- persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare