Evenimentul Zilei > International > Carantină în loc de defilare în Piața Roșie
Carantină în loc de defilare în Piața Roșie

Carantină în loc de defilare în Piața Roșie

Armata rusă va plasa în carantină toate persoanele implicate în repetițiile pentru defilarea de Ziua Victoriei în Rusia.

Anunțul, făcut luni de ministerul rus al Apărării, vine ca urmare a mai multor informații potrivit cărora unii participanți la aceste repetiții au fost testați pozitiv la SARS-CoV-2.

În timp ce Rusia luptă împotriva propagării noului coronavirus, președintele Vladimir Putin a fost nevoit să reporteze tradiționala defilare pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a victoriei sovieticilor în cel de-al doilea Război Mondial.

Ministerul rus al Apărării a confirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, că zeci de cadeți, între care unii care au participat la repetițiile paradei, au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 la Moscova.

„Echipele militare au primit ordin să se întoarcă la bazele lor, conform deciziei de a reporta defilarea militară din Piața Roșie”, a informat ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Armata a declarat că tot echipamentul folosit în cadrul repetițiilor va fi dezinfectat, scrie Moscow Times.

Pregătirile pentru tradiționala paradă militară sunt în curs din luna februarie. Se estima că aproximativ 15.000 de soldați și 400 de echipamente de luptă vor participa la defilarea din acest an.

Imagini neconfirmate apărute pe rețelele sociale din timpul unor repetiții ale defilării care au avut loc în afara Moscovei au arătat o mulțime de soldați care au încălcat aparent regulile de distanțare socială pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

Rusia comemorează victoria Armatei Roșii asupra Germaniei naziste la fiecare 9 mai, prilej al unei parade masive și al etalării armamentului de ultimă generație.

Parada din acest an urma să fie o vitrină majoră pentru Putin, lideri mondiali și veteranii din toată Rusia fiind invitați să urmărească și să participe la evenimente pe durata a patru zile.

Rusia a raportat, luni, un număr de 47121 de cazuri de coronavirus – al 10-lea la nivel mondial – și 405 de decese.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: