Luni, vicecancelarul german Olaf Scholz (social-democrat), a făcut noi precizări despre starea de sănătate a Angelei Merkel.

„Angela Merkel este sănătoasă în acest moment. Ea pur şi simplu lucrează de acasă, la fel ca mulţi alţi oameni care s-au plasat în autoizolare la domiciliu”, a spus Scholz, care este şi ministru al finanţelor al Germaniei, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Angela Merkel este activă. Am avut împreună o întâlnire de guvern în dimineaţa aceasta. Nu video, însă ne-am recunoscut desigur vocile unii altora. Altfel, fişiere au fost trimise încoace şi încolo şi totul s-a desfăşurat după cum era de aşteptat”, a adăugat Scholz, scrie Agerpres.

Duminică, Germania număra 18.610 cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 55 de cedese, potrivit Institutului Robert Koch, însărcinat cu supravegherea epidemiologică.

Săptămâna trecută, Angela Merkel a estimat, într-un mesaj adresat germanilor, că noul coronavirus constituie pentru Germania „cea mai mare provocare după cel de-al doilea Război Mondial.

Starea de sănătate a Angelei Merkel a stârnit îngrijorare anul trecut, după ce a fost victima unor crize de tremurat în timpul unor ceremonii oficiale.

Olaf Sholz a mai precizat că va lua cuvântul în locul cancelarului în Bundestagt (camera inferioară a Parlamentului), miercuri.

Merkel a fost vaccinată înainte să intre în carantină după ce a aflat că medicul cu care a intrat în contact a fost testat pozitiv la SARS- CoV-2.