CAPTIVI în PSD. DE ce nu pot pleca parlamentarii social-democrați NEMULȚUMIȚI de Dragnea

CAPTIVI în PSD. DE ce nu pot pleca parlamentarii social-democrați NEMULȚUMIȚI de Dragnea

Parlamentarii PSD mai că dau în clocot de furie, dar deocamdată au pus capac nemulțumirilor pe care le au față de liderul formațiunii, Liviu Dragnea. Surse din partid ne-au explicat de ce se întâmplă asta, dar și de ce a eșuat acțiunea puciștilor.

„Este vorba despre un șantaj în legătură cu banii și despre lideri județeni obedienți. Noi avem cei mai mulți primari în toată țara. Toți acești oameni își leagă speranțele de a realiza ceva în localitățile pe care le gospodăresc prin Programul PNDL 2. Care este la Ministerul Dezvoltării. Dacă noi plecăm în masă, pentru că, realmente, suntem o mare masă care detestăm sincer modul în care conduce Liviu Dragnea partidul, acestor primari li se va spune, de către liderii județeni, care sunt de o obediență incredibilă, că pierd banii din cauza noastră și că noi am câștigat un loc în Parlament datorită lor, ceea ce este adevărat. Este un mecanism de șantaj foarte bine gândit”, a explicat, pentru EVZ, o sursă din PSD. Întrebat dacă nu poate realiza finanțarea cu alt partid, unde s-ar duce, a spus că nu. „Acel partid nu ar da bani la primarii PSD. Primarii nu pot pleca din partid pentru că își pierd funcția”, a afirmat acesta.

În legătură cu puciul pus la cale de Firea, Stănescu și Țuțuianu politicianul a explicat eșecul acestora. „S-au grăbit. Mizau pe starea de nemulțumire generală și nu au luat în calcul lașitatea și teama. Pentru că și despre asta este vorba: despre frică”, ne-a spus aceeași sursă, care, tot din același motiv, a preferat să-și păstreze, deocamdată, anonimatul.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de30 de miliarde de lei credite de angajament.