Căpșunile românești au apărut deja pe tarabe. Un kilogram, aproape cât al cărnii de miel

Căpșunile românești au apărut deja pe tarabe. Un kilogram, aproape cât al cărnii de mielCăpșunile românești. Sursa foto: Pixabay

Căpșunile românești au apărut deja pe tarabe. Vremea caldă a favorizat coacerea timpurie și sunt dulci, dar și prețul unui kilogram de căpșuni este pe măsură. În mod normal, căpșunile apăreau în luna mai, dar anul acesta românii pofticioși se pot bucura de fructele aromate mai devreme, numai dacă își permit să le cumpere.

Căpșunile românești au apărut. Un kilogram, aproape cât al cărnii de miel

Anul acesta un kilogram de căpșuni se vinde, în piețe, la prețul de 40 de lei pentru un kilogram. Producătorii spun că fructele sunt delicioase, însă procesul de cules este unul destul de greu.

„Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, a declarat unul dintre producătorii de căpșuni.

Căpșune, Fructe, Sezon, Mâncând, SănătosCăpșunile. Sursa foto: Pixabay

Până acum a cules în jur de 100 de kilograme

Producătorul a spus că a cules în jur de 100 de kilograme de căpșuni. Producția de până acum a fost una foarte bună, dat fiind faptul că fructele deja se vând în piețe. Iar profitul, dacă le vinde, este destul de consistent.

„Vremea foarte caldă a dus la coacerea lor mai devreme. Și gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare”, a mai spus un alt producător, pentru antena3.ro.

Cât costă un kilogram de carne de miel pentru Paște

Unii crescători au început deja să comercializeze carcasele de miel la suma de 50 de lei pe kilogram. Există o opinie comună printre fermieri că prețul cărnii este influențat și de calitatea acesteia.

Abstract, American, Fundal, GratarCarne de miel. Sursa foto: Pixabay

Reprezentantul Sindicatului Fermierilor Patrioți a spus că există posibilitatea ca prețul să nu ajungă chiar la 50 de lei pe kilogram.

„Noi sperăm să nu ajungem la 50 de lei și să nu depășim 40 de lei, numai că deocamdată este prematur să discutăm astăzi, pentru că noi trebuie să așteptăm și comenzile care vin din țările arabe şi atunci vom stabili dacă va fi căutat sau nu. Dacă nu va fi căutat, suntem obligați să vindem mult mai puțin”, a declarat președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți.