Dragnea va „rupe” la trafic. Ziaristul care l-a criticat îi prevede un mare succes. Secretul fostului lider PSD

Dragnea va „rupe” la trafic. Ziaristul care l-a criticat îi prevede un mare succes. Secretul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Sursa foto: Arhiva EVZ

După ce Liviu Dragnea și-a lansat emisiunea culinară pe YouTube, un ziarist a analizat talentul culinar al fostului președinte PSD și i-a descoperit secretul. El a pus că politicianul se pricepe mai bine ca Jamila și Gina Bradea.

Jurnalistul Răzvan Cucui și fondatorul unei reviste deja celebre de bucătărie, „Bucătăria pentru toți”, i-a analizat emisiunea culinară de pe YouTube a lui Liviu Dragnea și a ajuns la concluzia că este mai bun ca Jamila și Gina Bradea.

Fostul președinte PSD a lansat deja cel de-al doilea episod, în care gătește orez cu legume și ciuperci, o rețetă de post tradițională. Ziaristul a declarat că Liviu Dragnea are un stil aparte și că nu ține cont nici de sfaturile celor mai buni bucătari.

Liviu Dragnea nu ține cont de rețetele clasice

„Să vă spun acuma ce face bine vloggărul culinar Dragnea Nicolae Liviu și de ce îi prezic un succes financiar. În primul rând pentru că, după ce am văzut și pilaful cu ciuperci, Rețeta 2, vă garantez că la gust/textură, ciupercile lui sunt peste ce știu Jamila și Gina Bradea să facă! Uitați-vă cum tratează cele două vedete youtube ciupercile/ceapa pentru tocăniță, de exemplu. Prăjesc mai întâi ceapa! Ca orice gospodină. Dacă o prăjești mai puțin, cu gândul la ficat, apa lăsată de ceapă și de ciuperci va fierbe ciupercile și nu se vor rumeni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: colaj foto

Poți să le pui direct conservă! Dacă forjezi ceapa până se evaporă apa, când vrei să rumenești ciupercile, ai șanse mari să arzi ceapa. Ori Liviu extrage maximum de gust tratând prima dată proteina vegetală ca pe carne. Obține reacția Maillard, între aminoacizi și zaharuri, care accentuează caramelizarea și potențează gustul ciupercilor. Mergea mai puțin ulei, sau deloc la start (link-școală în primul comm). Apoi vine cu ceapa pe care o controlează perfect. Ciupercile se gătesc efectiv odată cu ceapa. A doua alifie de profesioniști este călitul orezului în grăsime. Aroma se va intesifica, mai ales că folosit Basmati, parfumat. Bobul se va îmbiba cu ulei - va fierbe puțin mai greu, dar va rămâne ferm la amestecat, deci cu textură uniformă în toată cantitatea. în final, va fi și mai „mușcăcios”. Faptul că folosește stock de legume și nu apă cu Knorr-legume, îi mai aduce juma de punct în plus.

Al treilea truc este ardeiul gras, străbun. În anii democrației și abundenței importurilor, gustul câtorva mâncăruri s-a modificat. Folosim la greu capia și facem ardei umpluți cu varietatea California – un fel de ardei-gogoșar foarte cărnos. Că-s mai dulci! Prospețimea ardeiului verde gras, care domina mirosul acru-afumat de compartiment de tren cu aburi, când se scoteau copanele și brânza topită, e tot mai rar întâlnită. Uitați-vă și în salata de la restaurant – numai capia! Dragnea Nicolae Liviu împacă și nou și vechi: pune jumate ardei capia și jumătate ardei gras. Readuce astfel în pilaf acea notă astringentă, bulgaro-sârbească, pierdută de cei peste 40 de ani pe la părinți/bunici, prin armată, cantină studențească sau împinge-tava.”, a scris ziaristul.

Liviu Dragnea, faimă și talent la gătit

Jurnalistul consideră că Liviu Dragnea este ajutat și de un bucătar profesionist și că are parte de popularitate datorită scandalurilor politice în care a fost implicat.

„Cel mai probabil are un profesionist în spate care îl învață principii. Nu îi corectează stângăciile tocmai ca să își acopere el prezența! Observați că nimic nu este la întâmplare! Nimic, la (proastă) inspirațe! Dacă însă, prin absurd, le face după mintea și priceperea lui, vă spun că Dragnea Nicolae Liviu chiar are talent! Și nu în ultimul rând, proaspătul vloggăr culinar pleacă la drum cu o notorietate pe care alți coleguți nu au avut-o. Îl urmăresc și fanii, dar mai ales dușmanii! Mă și minunez câtă lume e convinsă că a fost condamnat pentru furt și șpagă! De la ăștia ia grosul! View-urile obligatorii la care îi supune YouTube-le – că sigur n-au premium – ca să-i dea o duie, îi bagă vloggărului banii în buzunar. Dragnea a gândit-o bine, vorba unui clasic în viață: dacă tot pierd, măcar să câștig! M-ai înjurat, ți-am luat banii! Chiar te invit!”, a spus jurnalistul pe Facebook.