Motivul? Michel Platini este suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Elvețianul este suspecat că a înaintat o „plată neloială” de două milioane  de franci elvețieni pentru Platini. Acesști bani au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Astfel, candidatura lui Michel Platini la şefia FIFA nu a fost „admisă” de Comisia Electorală a forului mondial, dar urmează ca în luna ianuarie, atunci când se va termina suspendarea francezului, să fie examinată.

Cele cinci candidaturi admise pentru șefia FIFA sunt cele prezentate de: Prinţul Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, şeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa şi Tokyo Sexwale. În schimb, candidatura lui Musa Bility a fost respinsă. Alegerile pentru președinția forului din Zurich (Elveția) vor avea loc la 26 februarie.