Potrivit reprezentanţilor asociaţiei din care fac parte foşti deţinuţi politici, demersurile politice ale lui Voiculescu – care ar vrea postul de senator din partea alianţei PSD-PC, într-un colegiu din sectorul 4 al Capitalei – contravin verdictului de colaborator al Securităţii dat de CNSAS în cazul acestuia.

Vicepreşedintele asociaţiei, Viorel Ene, a explicat pentru EVZ că, în contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti, îl acuză pe Voiculescu de fals în declaraţii. „Înainte de a-şi depune candidatura, Dan Voiculescu a dat în scris că nu a făcut poliţie politică, deşi documentele publice, validate de CNSAS, arată contrariul. Delegăm justiţia să hotărască din nou“, a conchis Ene.

Contestaţia nu a avut succes fiind respinsă de Tribunalul Bucureşti, potrivit Mediafax. Procesul cu CNSAS al lui Voiculescu a fost suspendat şi trimis la Curtea Constituţională.

Pe 16 iunie 2006, Dan Voiculescu – care, potrivit documentelor CNSAS, a avut numele de cod „Felix“ – recunoştea că a colaborat cu Securitatea -, dar că nu a făcut poliţie politică şi că nimeni nu a avut de suferit de pe urma sa. El afirma, la acea dată, că „a procedat la fel ca toţi cei opt milioane de români angajaţi la stat în timpul comunismului“.