Evenimentul Zilei > Politica > Candidatul ALDE la primăria Constanța, senatorul Gigi Chiru, îi iartă pe Mazăre și Constantinescu : “De astăzi mă uit spre viitor, mă gândesc doar la cetățean”. PSD și PNL schimbă candidații
Candidatul ALDE la primăria Constanța, senatorul Gigi Chiru, îi iartă pe Mazăre și Constantinescu : “De astăzi mă uit spre viitor, mă gândesc doar la cetățean”. PSD și PNL schimbă candidații

Candidatul ALDE la primăria Constanța, senatorul Gigi Chiru, îi iartă pe Mazăre și Constantinescu : “De astăzi mă uit spre viitor, mă gândesc doar la cetățean”. PSD și PNL schimbă candidații

PNL, ALDE și PSD și-au lansat, la Constanța, candidații la alegerile locale cu “speranța” că în data de 5 iunie vor câștiga, măcar parțial, primăriile din județ. Dacă liberalii au prezentat doar cele 10 doamne candidat ale partidului , PSD Constanța i-a urcat pe scenă pe toți pretendenții la cele 70 de primării. Cea mai fastuoasă lansare a fost a candidaților ALDE cu membri de partid adunați de la celelalte formațiuni politice din Constanța.

Doamnele candidat ale PNL Constanța vor o altfel de administrație, bazată pe educație, sănătate, cultură etc. Cele mai multe dintre ele fac de mult politică, sunt consilier local în comunele și orașele lor. De aceea, “dorim ca ședințele de Consiliu Local să nu se mai țină la DNA, vrem o politică transparent, mai multă administrație și mai puțină politică, iar interesele  cetățenilor să fie deasupra intereselor persoanle”. Galant, candidatul PNL la primăria municipiului Constanța, Vergil Chițac, le încurajează. “Cu cât sunt mai multe femei primar, cu atât mai scăzută este corupția”.

PSD Constanța lucrează, mai nou, “cu infinită modestie”. Vrea să facă uitate lansările grandioase de pe vremuri, cu Mazăre și Constantinescu la cârmă. Organizația este condusă, acum, de tandemul Felix Stroe-Ion Dumitrache, prieteni de o viață, colegi în afaceri, milionari. În mai puțin de 20 de minute, peste 800 de membri de partid, adunați la Casa de Cultură, află de la președintele PSD, Felix Stroe, numele tuturor candidaților la primăriile din județ. Printre ei, foști PNL, foști PDL, foști cercetați penal, cooptați în ultima clipă.

Nimeni nu crâcnește când Felix Stroe cere, de formă, ca la oficierea unei căsătorii, “dacă are cineva  vreo obiecție, să spună acum”. Armonie deplină. Șeful Stroe își roagă colegii să se apuce de treabă. “Să nu ridicați piciorul de pe pedala de accelerație, avem o altfel de campanie electoral,o vom face step by step, adică din casă în casă”.Candidatul PSD la primăria Constanța, viceprimarul Decebal Făgădău, așezat, discret, undeva la marginea scenei, face poze cu sala. Felix Stroe își găsește timp să îl susțină moral pe Liviu Dragnea pentru necazul cu condamnarea suspendată și pleacă să semneze niște acte.

Deși sunt cotați cu șanse mici, membrii ALDE Constanța au convingerea că la alegerile locale vor sparge piața, producând mari surprize. Mai ales că președintele Călin Popescu Tăriceanu le spune colegilor constănțeni că “suntem pe locul al treilea în țară, dar vrem să ieșim pe locul întâi”. Și audiența îl crede, aplaudând frenetic. Candidații, vreo 15, aterizați de pe la PNL, PSD, PNȚCD, fostul PDL chiar și din Poliție, flutură din mâini și promit victoria. Pentru restul primăriilor, până la 70, din județul Constanța, ALDE va susține candidații PSD, potrivit senatorului Mircea Banias, președintele filialei locale a partidului.

Prezentarea senatorului Gigi Chiru, plecat săptămâna trecută din PNL, ca și candidat ALDE la primăria Constanța, e susținută de un grup gălăgios care îi scandează numele. Aprobat de Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Chiru, “dușmanul consacrat al tandemului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu”, vine cu un nou proiect politic care vizează câștigarea primăriei Constanța. Este, déjà, de Breaking News !  Domnul candidat ALDE spune că nu-i va mai critica pe Mazăre sau Constantinescu. “Nici măcar pe Decebal Făgădău, care nu are ce căuta la primărie. De astăzi o să mă uit spre viitor, las în urmă toate aceste lucruri și mă gândesc doar la cetățean. Care merită recunoștință, respect. Vom mânca respect pe pâine”.