Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt în derulare trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporţie de 95%, finisajele în proporţie de 80%, iar pentru tot ce înseamnă automatizări au fost achiziţionate toate echipamentele care sunt montate pe măsură ce se încheie partea de finisaje.

„În paralel, realizăm recepţia parţială împreună cu ISU, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii realizăm recepţia obiectivelor. Bineînţeles, parte din echipamente se recepţionează şi la momentul în care ele sunt montate, iar angajamentul antreprenorilor pe cele trei contracte – structură, finisaje, automatizări – rămâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârşitul lunii iunie. Metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători începând cu sfârşitul lunii iunie. Mi-am asumat acest lucru”, a spus Bode, într-o emisiune televizată.

El a dat asigurări că şi antreprenorii şi-au asumat această dată pentru intrarea în circulație a metroului din Drumul Taberei.

Magistrala 5 de metrou este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.