Evenimentul Zilei > Economie > CÂND apare noua legislație privind achizițiile publice
CÂND apare noua legislație privind achizițiile publice

CÂND apare noua legislație privind achizițiile publice

România trebuie să aibă noua legislație a achizițiilor publice și noul SEAP (Sistem electronic de achiziții publice - n.r.) începând cu anul viitor, a spus ieri astăzi, Bogdan Dobrin președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP).

„Până la sfârșitul acestui an și începând cu 1 ianuarie 2016 trebuie să avem o nouă legislație a achizițiilor publice împreună cu noul SEAP. (…) Intenția este de a face 4 acte normative, unul clasic, unul de utilități, unul de concesiuni și unul de remediu”, a comentat Dobrin.

Acesta a spus că dacă vor fi patru acte normative este „foarte important cum intră în vigoare. Sunt strâns legate unul de altul. Intrarea în vigoare ar trebui să fie concomitent și am stabilit un orizont de timp 1 ianuarie 2016 în strânsă corelație și cu noul SEAP".

Potrivit acestuia, în momentul de față se lucrează la realizarea noului sistem de achiziții publice electronic.
"Pe e-licitație am primit o grămadă critici că nu este o platformă prietenoasă. La momentul conceperii e-licitație nu s-a dorit a fi o platformă de achiziții, ci un sistem care să ofere publicitate la tot ce înseamnă procedură de achiziții. Pe noul SEAP va fi o platformă cu mult mai multe informatii", a explicat șeful ANRMAP.