Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că este nevoie de introducerea canabisului medicinal pentru pacienții „cu o patologie urâtă”.

„Din acest grup de lucru fac parte specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. E nevoie să introducem canabisul medicinal pentru pacienții cu o patologie urâtă.”, a declarat Sorina Pintea, conform digi24.ro.

Întrebată dacă se ia în calcul și legalizarea canabisului pentru scop recreativ, ministrul Sănătății a negat în mod vehement.

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat recent că trebuie discutat acest subiect pentru că altfel „problemele nu se rezolvă de la sine”.

„Sigur că este un subiect care până acum a fost în bună măsură evitat a fi discutat în spaţiul public. Să ştiţi că dacă nu le discutăm, problemele nu se rezolvă de la sine”.

Și ministrul Eugent Teodorovici a anunțat recent că se discută despre legalizarea canabisului, în contextul în care mai multe state europene l-au legalizat.

„Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi de utilizare în scopuri medicinale a canabisului. Dacă ieri a fost la Ministerul Sănătăţii comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. E deja o practică europeană şi justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că este o cale de a diminua din suferinţele pe care aceştia le au”, a declarat Teodorovici.