Evenimentul Zilei > Sport > Campioana României la futsal, eliminată din optimile de finală ale Champions League
Campioana României la futsal, eliminată din optimile de finală ale Champions League

Campioana României la futsal, eliminată din optimile de finală ale Champions League

Campioana României la fotbal în sală, United Galaţi, a părăsit ieri Liga Campionilor, după ce a fost învinsă în faza optimilor de finală, de puternica formaţie din Kazahstan, Kairat Almaty. 

Aflaţi la debutul în cea mai importantă competiţie intercluburi a „Bătrânului Continent”, moldovenii nu au avut nicio şansă în confruntarea din deplasare, de pe terenul acestei echipe kazahe, înţesate de jucători brazilieni. 

Gruparea pregătită de antrenorul – jucător Florin Ignat a ţinut aproape de gazde, în prima repriză (0 – 2), dar AFC Kairat s-a descătuşat în partea secundă şi a marcat de încă patru ori. Golul de onoare al trupei din ţara noastră a fost înscris de Andrei Crăciun, cu doar două minute înainte de fluierul final al bătăliei din oraşul Almaty, încheiate cu un autoritar scor de 6 -1, în favoarea formaţiei din Asia Centrală.  

Şefii lui United, încântaţi de parcursul alb – roşiilor

Oficialii gălăţeni nu sunt însă deloc dezamăgiţi de această înfrângere şi laudă parcursul lui United din actuala ediţie de Champions League. „Traseul tigrilor în competiţia starurilor europene rămâne unul remarcabil. Kairat, dublă câştigătoare a Champios League, este şi anul acesta o pretendentă serioasă la câştigarea titlului. Bilanţul echipei noastre la debutul în Liga Campionilor este cu mult peste aşteptări” au anunţat şefii alb – roşiilor, pe pagina oficială a clubului.   

United se bate pentru păstrarea titlului

Până la eşecul din optimi, cu gruparea din Kazahstan, campionii României la futsal au trecut de israelienii de la Ashdod (1 – 0) şi de polonezii de la Biesko – Biala (6 – 3). Starul brazilian al lui United, Daniel Araujo, şi ceilalţi coechipieri ai săi luptă, de asemenea, cu şanse mari, pentru păstrarea titlului naţional, fiind clasaţi la doar un punct în spatele liderului din Miercurea Ciuc, Imperial West.