Evenimentul Zilei > Actualitate > Campanie pentru colectarea uleiului uzat la Constanţa
Campanie pentru colectarea uleiului uzat la Constanţa

Campanie pentru colectarea uleiului uzat la Constanţa

Campania de colectare a uleiului vegetal uzat, pornită de organizaţia constănţeană Mare Nostrum, continuă în instituţiile de învăţământ din oraş, prin intermediul concursului “Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat”.

Acesta se desfăşoară în trei etape, în perioada octombrie 2010 – iunie 2011. În concurs s-au înscris 35 de instituţii de învăţământ, dintre care 17 s-au clasat în topul celor care au reuşit să mobilizeze un număr mai mare de elevi, anunţă organizaţia.
La sfârşitul fiecărei etape de colectare sunt desemnate primele trei şcoli câştigătoare, avându-se în vedere cantitatea de ulei rezidual colectată. Instituţiile câştigătoare sunt stabilite pe baza unui raport între cantitatea de ulei colectată şi numărul total de elevi din instituţia respectivă, astfel încât să fie asigurat un raport echitabil pentru toate instituţiile. În această primă etapă s-au implicat aproximativ 2.000 de elevi, peste 50 de cadre didactice şi a fost colectată o cantitate de 716,5 litri de ulei vegetal uzat.
Instituţiile câştigătoare ale primei etape sunt: Şcoala “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian cu un procent de mobilizare de 35.52%, Şcoala nr. 3 Mangalia cu un procent de 20.33% şi Liceul “Omnia” Constanţa cu un procent de 15.63%.
Scopul campaniei este de a creşte gradul de informare şi conştientizare a cetăţenilor în ceea ce priveşte efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum şi evidenţierea importanţei colectării acestuia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: